Doorgaan naar hoofdcontent

Britse premierskandidaat Truss wil groei van 2,5 procent

Britse premierskandidaat Truss wil groei van 2,5 procent
De Britse premierskandidaat Liz Truss wil dat de economie van het Verenigd Koninkrijk jaarlijks met gemiddeld 2,5 procent gaat groeien. Ook wil de voormalige minister van Buitenlandse Zaken het monetaire beleid van de Britse centrale bank onder de loep gaan nemen. Ze heeft kritiek geuit op de manier waarop de Bank of England (BoE) de economie heeft gestimuleerd tijdens de coronapandemie.
Lees verder

'Als we de opbrengst met klimaatverandering op peil houden, hebben we het goed gedaan'
In het verhitte debat over de verandering van hoe wij ons voedsel produceren gaat het doorgaans over de veehouderij. Maar met een toenemende vraag naar plantaardig voedsel, zullen ook akkerbouwers meer moeten innoveren. Vandaag spreekt Jigal Krant met Pieter Wolf van de Boerderij van de Toekomst van Wageningen University & Research.
Lees verder

Flevoland: boeren moeten protestvlaggen voor 6 september opruimen
Demonstrerende boeren in Flevoland krijgen nog ruim een maand de tijd om hun opgehangen protestvlaggen zelf weg te halen. De provincie en de zes gemeenten in Flevoland vragen de boeren om de vlaggen en de protestborden voor 6 september te verwijderen uit de openbare ruimte, en om geen nieuwe vlaggen op te hangen. Na 6 september worden de borden en vlaggen weggehaald. En als vlaggen gevaar op de weg veroorzaken, worden ze 'sowieso verwijderd'.
Lees verder

Huisartsen ontevreden over nieuwe boosterronde
De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is niet te spreken over dat het ministerie van Volksgezondheid nu al een nieuwe vaccinatieronde tegen het coronavirus heeft aangekondigd. 'We hadden afgesproken dat de voorwaarden, timing en proces vooraf helder zouden zijn. Nu ontstaat er onrust die niet had gehoeven.'
Lees verder

D66: 'Om tafel met FDF als die afstand neemt van intimidaties'
D66 wil niet dat het kabinet in gesprek gaat met 'de dreigboeren' van Farmers Defence Force, voordat zij afstand hebben genomen van de gevaarlijke en intimiderende acties die sommige boeren de laatste tijd hebben uitgehaald. Dat zegt fractievoorzitter in de Tweede Kamer Jan Paternotte.
Lees verder

Oud-defensieminister Van Middelkoop over EU-uitbreiding met Oekraïne: 'Naïef en gevaarlijk'
De Europese Unie had moeten begrijpen dat het betrekken van Oekraïne bij de Europese invloedssfeer gevoelig ligt in Rusland. Dat heeft oud-minister van defensie Eimert van Middelkoop altijd gevonden, ook al in 2014. 'De EU is een soft power en heeft totaal geen ervaring met veiligheidsbeleid', stelt hij in BNR De Wereld.
Lees verder

Liveblog | Zelenski wil Rusland bestempelen als pro-terroristisch, Gazprom sluit Letland af
De oorlog in Oekraïne woedt al 157 dagen en lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Boeing krijgt voorlopige toestemming voor levering 787 Dreamliner
De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft voorlopige toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om de 787 Dreamliner weer te kunnen gaan leveren, melden bronnen tegenover persbureau Bloomberg. De 787 Dreamliner stond al bijna twee jaar aan de grond vanwege constructiefouten.
Lees verder

Staat New York roept noodtoestand uit om apenpokken
De Amerikaanse staat New York heeft de noodtoestand uitgeroepen wegens het snel toenemende aantal besmettingen met apenpokken. Vrijdag stond de teller in deze staat op 1383 besmettingen. Volgens gouverneur Kathy Hochul is dat een kwart van het totaal aantal besmettingen in de Verenigde Staten.
Lees verder

ING: stemming onder particuliere beleggers blijft erg somber
De stemming onder particuliere beleggers in Nederland blijft uitermate somber. Dat merkt ING, dat maandelijks het sentiment peilt in zijn BeleggersBarometer. De AEX-index op de beurs in Amsterdam is in juli opgekrabbeld van het laagste niveau in meer dan een jaar. Maar beleggers denken volgens de bank dat de opleving van tijdelijke aard is en dat de beurskoersen weer onder druk komen te staan.
Lees verder

Huis van Afgevaardigden VS stemt nipt voor strengere wapenwet
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag nipt voor een nieuwe vuurwapenwet gestemd. De wet zou de verkoop, fabricatie, overdracht en het bezit van onder meer een groot aantal semiautomatische wapens verbieden. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Senaat. De kans is echter klein dat de Senaat de wet ook zal goedkeuren. Zeker tien Republikeinen zouden in dat geval achter het voorstel moeten staan.
Lees verder

FDF wil livestream van stikstofgesprek met bemiddelaar Remkes
Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil dat er een livestream komt van het gesprek over het stikstofbeleid tussen LTO-voorzitter Sjaak van der Tak en bemiddelaar Johan Remkes. 'Zodat alle boeren in Nederland het open en transparant kunnen volgen. Wij hebben er geen vertrouwen in dat LTO de belangen van boeren voldoende behartigt', zegt FDF-voorzitter Mark van den Oever.
Lees verder