Doorgaan naar hoofdcontent

'Rusland stort 50 miljoen mensen in hongersnood'

'Rusland stort 50 miljoen mensen in hongersnood'
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de Russische oorlog in Oekraïne wereldwijd 40 tot 50 miljoen mensen in hongersnood zal storten. Blinken gaf Rusland daar vrijdag de schuld van op een persconferentie met zijn Duitse ambtgenoot Annalena Baerbock.
Lees verder

Opening Lelystad Airport wederom uitgesteld
De opening van Lelystad Airport wordt opnieuw uitgesteld. De luchthaven gaat voor 2024 niet open. Dat bevestigen Haagse bronnen aan BNR, na een bericht van RTL Nieuws gisteren.
Lees verder

Hooggerechtshof VS haalt streep door abortusrecht
Het hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft een streep gehaald door belangrijke regelgeving die het recht op abortus mogelijk maakte. Roe versus Wade, zoals de uitspraak heette, is landelijk afgeschaft, waardoor de staten strengere abortusregels mogen invoeren.
Lees verder

Fiscus moet weer gaan handhaven op schijnconstructies zzp'ers
Uiterlijk vanaf 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst weer écht handhaven op schijnconstructies, waarbij werkgevers zelfstandigen werk laten doen dat eigenlijk door een werknemer zou moeten worden uitgevoerd. Deze schijnconstructies zorgen voor ongelijkheid op de arbeidsmarkt, maar ze worden...
Lees verder

Uber wil van taxi-cao af met rechtszaak
Techbedrijf Uber, bekend van de gelijknamige taxi-app, wil met een rechtszaak voor elkaar krijgen dat de cao voor taxivervoer niet meer voor de hele sector geldt. De onderneming heeft daarvoor een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), dat maandag...
Lees verder

Kabinet zet mes in Schiphol: vliegbewegingen moeten met 10 procent omlaag
Eerder deze maand gonsde het al rond, maar de kogel is nu officieel door de kerk. Schiphol moet het aantal vliegbewegingen met maar liefst 10 procent reduceren naar 440.000 vluchten per november 2023. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt.
Lees verder

In dertig minuten van Amsterdam naar Parijs: met de hyperloop van TU Delft moet dat kunnen
Al jaren wordt er gefantaseerd over een hyperloop waarmee je binnen een mum van tijd honderden kilometers kan afleggen. De 'Helios I' moet die reis een stap dichterbij moeten brengen, als het aan de TU Delft ligt. Zaterdag onthullen de studenten een nieuwe prototype van deze hyperloop.
Lees verder

KLM vreest voor voortbestaan netwerk door verplichte krimp Schiphol
Het besluit om Schiphol te laten krimpen maakt KLM onzeker. De luchtvaartmaatschappij vreest voor het voortbestaan van zijn netwerk, zoals het nu is. De grootste gebruiker van de luchthaven noemt het nieuwe voornemen in Den Haag 'dramatisch' en wijst erop dat de zogenoemde hubfunctie van zowel...
Lees verder

Nog een pensioenfonds indexeert pensioenen
Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) verhoogt later dit jaar eveneens voor het eerst in jaren de pensioenen. Daarmee volgt het op een na grootste pensioenfonds van Nederland soortgelijke beslissingen eerder deze week van metaalfonds PME en ambtenarenfonds ABP.
Lees verder

Hoe Nederland en België samenwerken om cocaïnehandel tegen te gaan
De Belgische en Nederlandse opsporingsdiensten werken sinds kort samen om de smokkel en handel van cocaïne tussen de Antwerpse haven en Nederland aan te pakken. De politie stelt dat de nieuwe aanpak tot nu toe al zeer effectief is gebleken.
Lees verder

'In 2033 10 miljoen auto's in Nederland'
Er komen veel meer auto's bij in Nederland dan eerder verwacht. Over tien jaar telt het wagenpark 10 miljoen personenauto's. Dat voorspelt advies- en onderzoeksbureau Trend-Rx.
Lees verder

Wat te doen met het toezicht op de Nederlandse advocatuur?
Het toezicht op de advocatuur gaat op de schop. Hierover gaf het College van Toezicht Advocatuur een advies naar aanleiding van geruchtmakende fraudezaak bij landsadvocaat Pels Rijcken. Naast de reeds bestaande lokale controle door de dekens in elf arrondissementen komt er toezicht bij op nationaal...
Lees verder