Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlandse mediabedrijven voeren gezamenlijk onderhandelingen met Google over rechten

EMERCE
Nederlandse mediabedrijven voeren gezamenlijk onderhandelingen met Google over rechten
Nederlandse mediabedrijven willen met Google onderhandelen over het gebruik van hun content. Daartoe is een een collectieve beheerorganisatie (CBO) opgericht, schrijft het FD.
Lees verder

Ziggo hoeft geen gehoor te geven aan eisen BREIN
De voorzieningenrechter in Utrecht heeft bepaald dat Ziggo geen waarschuwing van Stichting BREIN door hoeft te sturen aan een van haar klanten die 200 ebooks ter beschikking stelde via zijn eigen Ziggo IP-adres. Ook hoeft Ziggo geen NAW gegevens af te geven.
Lees verder

Dopper zet 1.872 gratis waterpunten op Google Maps
Wie deze zomer omkomt van de dorst, tikt 'water tap' in op Google Maps en hij ziet direct waar alle gratis watertaps in de buurt staan. Flessenmaker Dopper is verantwoordelijk voor deze nieuwe datalaag.
Lees verder

Lucardi, Sleepfast en Shoeby bij Emerce Retail
Lucardi Juwelier is de grootste juweliersketen in Nederland. Inmiddels zetten ze ook de eerste stappen in België en Duitsland. Samen met gastspreker Jolanda Ravenek duikt Emerce op 23 juni de diepte in: het zal gaan over exponentiële groei, branding, retouren en marketplaces.
Lees verder

'Meta gestopt met ontwikkeling slim horloge'
Meta lijkt te zijn gestopt met het maken van een smartwatch met twee camera's, zo heeft Bloomberg begrepen.
Lees verder

Crowdfundingplatform Lendahand neemt Franse brachegenoot over
Het Nederlandse crowdfundingplatform Lendahand neemt de Franse collega crowdfunder Babyloan over voor een onbekend bedrag. Met de overname hoopt men het eerste pan-Europese crowdfundingplatform voor impact investeringen te worden.
Lees verder

IBM en Microsoft beginnen met afbouw activiteiten Rusland
IBM heeft een naar eigen zeggen ordelijke afbouw van zijn activiteiten in Rusland aangekondigd.
Lees verder

Salesforce opent hub voor zijn klanten in Amsterdam
Salesforce start een zogeheten customer success hub in Amsterdam. Deze hub biedt klanten in Europa deskundige begeleiding bij het opzetten, implementeren en optimaliseren van Salesforce-oplossingen binnen hun bedrijf.
Lees verder

'Modellenfabriek' Lalaland vangt 2,1 miljoen investering
De Amsterdamse fashion-tech start-up Lalaland heeft 2,1 miljoen euro opgehaald in een nieuwe pre-serie A-financieringsronde onder leiding van Orange Wings, Unknown Group en angel-investeerders.
Lees verder