Doorgaan naar hoofdcontent

Infographic: Helft Nederlanders vreest inbreuk privacy door slimme apparaten

EMERCE
Infographic: Helft Nederlanders vreest inbreuk privacy door slimme apparaten
Maar liefst 48 procent van de Nederlanders is bang dat slimme apparaten in huis inbreuk kunnen maken op hun privacy. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder .035 Nederlanders van achttien jaar en ouder, uitgevoerd door Panelwizard.
Lees verder

Marketplaces postcovid: 'Herijken en verbreden'
Het kon niet uitblijven: marketplaces kregen tijdens de lockdowns als een van de eerste online kanalen flink de wind in de zeilen, maar worden ook hard geraakt nu de samenleving weer open is. En dat vraagt om een aanpassing van strategie, stellen kenners. Want groeikansen zijn er nog steeds. Daarom een blik op de markt en enkele 'minder ontdekte' marktplaatsen die kansen bieden.
Lees verder

HTC lijkt te komen met een metaverse smartphone
HTC gaat 28 juni een smartphone lanceren die zal aansluiten bij de metaverse, zo blijkt uit aankondigingen op Facebook en Twitter.
Lees verder

Apple zwicht opnieuw voor druk toezichthouder
Apple heeft vrijdag nieuwe aanpassingen voor het beleid rond zijn App Store voorgesteld na klachten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Lees verder

'Amazon laat miljardenbod op grootste sportcontract schieten'
Het ziet ernaar uit dat Amazon geen bod zal uitbrengen op 's werelds grootste streaming sportcontract. De live uitzendingen van de cricketcompetitie Indian Premier League gelden als een grote klantenbinder.
Lees verder

Zwitsers stoppen met bezorging per drone
De Zwitserse posterijen stoppen met pakketleveringen per drone en stappen gewoon weer in de auto.
Lees verder

ACM vraagt reparatie wetgeving betaalrichtlijn
Binnen Europa is er een gelijk speelveld voor banken en betaalinstellingen. Daar draagt de Europese betaalrichtlijn PSD2 zorg voor. Maar de handhaving is in Nederland wettelijk niet helemaal goed geregeld. Daardoor is er een risico dat niet alle initiatieven tot hun recht komen waardoor er minder geconcurreerd wordt op prijs, kwaliteit en innovatie."Die conclusie trekt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Lees verder

Duidelijke verschuiving in (kijk)gedrag in het on demand kijken van videocontent op groot scherm
Ruim 80 procent van de Europeanen verkiest het on demand kijken van videocontent via een internetverbinding op de 'normale' tv boven lineaire tv. Dit en meer blijkt uit onderzoek dat COG Research, in opdracht van de ShowHeroes Group, in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en vijf andere Europese landen uitvoerde.
Lees verder

Onderzoek bij Meta naar gebruik bedrijfsmiddelen door Sandberg
Er is een onderzoek ingesteld naar Sheryl Sandberg, de vertrekkende rechterhand van Mark Zuckerberg, omdat ze bedrijfsmiddelen van Facebook zou hebben gebruikt voor priv├ęprojecten buiten het bedrijf. Dat meldt The Wall Street Journal.
Lees verder