Doorgaan naar hoofdcontent

Dit is een zelfstandige zonder personeel (zzp’er)

De Zaak
Dit is een zelfstandige zonder personeel (zzp'er)

Je kent ze misschien wel. Die mensen zonder vaste baan met opdrachten overal en nergens. Ze worden zzp'ers, freelancers en zelfstandige ondernemers genoemd. Wat een zzp'er precies is en wanneer het interessant is om als zzp'er aan de slag te gaan, lees je in dit artikel.

The post Dit is een zelfstandige zonder personeel (zzp'er) appeared first on De Zaak.

Lees verder

Wat doet een payrollorganisatie?

Waarschijnlijk heb je wel eens van payroll, payrollen of payrolling gehoord. Weet je niet goed wat payroll is en waarom je voor payrollen zou kiezen? In deze blog krijg je antwoord op deze vragen en een lijst met concrete taken dat een payrollorganisatie voor jou als werkgever doet.

The post Wat doet een payrollorganisatie? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Ouderschapsverlof of minder werken

Een van je werknemers is een kersverse moeder of trotse papa geworden. De werknemer wil wat minder gaan werken om te wennen aan de nieuwe gezinssituaties, om meer tijd met zijn of haar kind door te brengen en natuurlijk om nog even lekker te genieten van het ouderschap. Dan kun je nadenken over deze opties: ouderschapsverlof geven of het arbeidscontract wijzigen. Wat de mogelijkheden zijn en waar werknemers recht op hebben, vertellen we je in dit artikel. 

The post Ouderschapsverlof of minder werken  appeared first on De Zaak.

Lees verder

Hoe maak ik een resultatenrekening?

Een resultatenrekening, ook wel winst- en verliesrekening, exploitatierekening of staat van baten en lasten genoemd, is een vast onderdeel van het jaarverslag. Zo maak je een resultatenrekening.

The post Hoe maak ik een resultatenrekening? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Pensioenleeftijd

Je bent volop aan het ondernemen, ongestoord en in de bloei van je leven. Ook al leef je van dag tot dag, toch is het belangrijk om soms na te denken over 'later'. Want: heb jij nagedacht over jouw oude dag? Zet je geld opzij om later flink van het leven te kunnen genieten? En weet je überhaupt wanneer je met pensioen kunt en waar je dan recht op hebt? In dit artikel nemen we je mee en zetten we jou als ondernemer op het juiste pad naar jouw welverdiende pensioen. 

The post Pensioenleeftijd appeared first on De Zaak.

Lees verder

Kiezen voor een outsider: samenwerken in coöperatievorm

Bij een prijsvraag voor een tiny house kreeg hun ontwerp zulke positieve reacties, dat de vier bedenkers ermee verder wilden. Als samenwerkingsvorm kozen ze voor de minder bekende coöperatieve vereniging. 'Je deelt omzet die je anders nooit gehad zou hebben.'

The post Kiezen voor een outsider: samenwerken in coöperatievorm appeared first on De Zaak.

Lees verder