vrijdag 24 juni 2022

Alle EU-leiders omarmen Oekraïne en Moldavië als kandidaat-leden

Alle EU-leiders omarmen Oekraïne en Moldavië als kandidaat-leden
Oekraïne mag kandidaat-lid worden van de Europese Unie. De 27 regeringsleiders en staatshoofden hebben het onder de Russische invasie lijdende land op een top in Brussel als beoogd toekomstig lid omarmd. Ook Moldavië kan de status van kandidaat-lid krijgen, vindt de EU-top.
Lees verder

Liveblog | Rutte: zicht op EU-lidmaatschap belangrijke steun voor Oekraïne
Het is dag 121 van de oorlog in Oekraïne. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Limburgse Staten debatteren over stikstofplannen kabinet
Provinciale Staten van Limburg debatteren vrijdag over de stikstofplannen van het kabinet. Een rechtse meerderheid binnen de Staten is mordicus tegen uitvoering van deze plannen. Met een gemiddelde stikstofreductie van 52 procent krijgt Limburg relatief de grootste opgave landelijk gezien.
Lees verder

Veiligheid aardbevingsgebied Groningen staat opnieuw ter discussie
Opnieuw staat ter discussie hoe groot het risico eigenlijk is op zware aardbevingen in Groningen, meldt de Volkskrant. Het raakt een gevoelige snaar bij bewoners, omdat het voortdurend bijstellen van risicos hun wantrouwen heeft gevoed over hoe de overheid de bevingsschade afhandelt.
Lees verder

Kabinet: stikstofnorm in natuur blijft nodig
De veelbesproken grens wat betreft de hoeveelheid stikstof die een specifiek natuurgebied aankan, blijft nodig. Dat zegt minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Juridisch is er zelfs 'geen alternatief voor' de zogenoemde kritische depositiewaarde (KDW). Maar, benadrukt de...
Lees verder

Transavia overtreedt regels bij annuleringen
Transavia overtreedt de Europese regels bij het schrappen van vluchten om de drukte op Schiphol te beperken. Dat zegt de Consumentenbond die erop wijst dat de luchtvaartmaatschappij passagiers bij annulering nu niet de keus biedt tussen geld terug of een andere vlucht naar keuze.
Lees verder

Vijf Republikeinen wilden gratie van Trump
Vijf Republikeinen uit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wilden preventief gratie van toenmalig president Trump vanwege hun rol bij het plan om de verkiezingsresultaten van 2020 te veranderen. Dat werd donderdag duidelijk tijdens een publieke hoorzitting van de parlementaire commissie die de...
Lees verder

Levenslang voor Willem Holleeder
Het gerechtshof Amsterdam heeft Willem Holleeder (64) vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het geven van een reeks moordopdrachten.
Lees verder

'Nederlands zorgstelsel heeft te weinig vertrouwen in kunde patiënten'
Nederland loopt achter in de digitalisering van de zorg in vergelijking met andere landen. Corona leek voor een digitaliseringsslag te gaan zorgen, maar we zijn weer terug bij af. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Twente.
Lees verder

Boskalis-topman over overnamebod: 'Zat eraan te komen'
Het overnamebod van grootaandeelhouder HAL op maritiem dienstverlener Boskalis is officieel. Het gaat om een bod van ruim 32 euro per aandeel inclusief dividend. 'Een dag als alle andere', zo stelt Boskalis-topman Peter Berdowski.
Lees verder

Tekort aan drinkwater uit de Maas dreigt
Door de lage waterstand in de Maas dreigt de levering van drinkwater aan miljoenen Nederlanders en Belgen de komende decennia in gevaar te komen. De lagere aanvoer in de zomermaanden kan ervoor zorgen dat drinkwaterbedrijven die de Maas als bron gebruiken straks simpelweg minder water kunnen...
Lees verder

FNV wil fonds voor Schiphol-personeel bij krimp
Als Schiphol moet krimpen van het kabinet, dan wil vakbond FNV dat het personeel van de luchthaven gebruik kan maken van een fonds. Dat fonds moet ervoor zorgen dat er een achtervang is voor het geval mensen hun baan kwijtraken.
Lees verder