Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een cao?

De Zaak
Wat is een cao?

Wat is een cao? Moet jouw bedrijf voldoen aan een cao? En hoe pas je de cao toe binnen je bedrijf? Lees hier de basisregels over de collectieve arbeidsovereenkomst.

The post Wat is een cao? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Btw-margeregeling

De btw-margeregeling is van toepassing op de levering van tweedehands goederen, kunst, antiek of verzamelingen (curiosa). Wat zijn de voorwaarden? Een overzicht voor ondernemers.

The post Btw-margeregeling appeared first on De Zaak.

Lees verder

Het verschil tussen omzet, winst en cashflow

Je bent ondernemer en de zaken gaan lekker, maar je zit soms met wat vragen. Vragen waar je graag een antwoord op hebt omdat die antwoorden verrassingen kunnen voorkomen. Vragen zoals wat is het verschil tussen omzet winst en cashflow. Want omzet is nog geen winst en bruto bedragen zijn niet hetzelfde als de netto-opbrengsten. Termen als omzet, winst en cashflow zijn termen die door veel ondernemers nogal eens door elkaar worden gehaald en dan is er ook nog eens dat verschil tussen brutowinst, je bedrijfsresultaat uit gewone bedrijfsvoering en de nettowinst. Wil je als ondernemer weten wat je uiteindelijk onder de streep overhoudt? In onderstaand artikel geven we je een duidelijke uitleg van de verschillende termen.

The post Het verschil tussen omzet, winst en cashflow appeared first on De Zaak.

Lees verder

Marktonderzoek doen: hoe en waarom?

Veel ondernemers hebben een idee, schrijven zich in bij de KvK, gaan aan de slag met ondernemen, maar slaan een belangrijke stap over. Want, leuk dat je als ondernemer een dienst of product wilt verkopen, maar is daar eigenlijk wel vraag naar, behoefte aan en zijn er niet al honderden concurrenten die precies hetzelfde doen? Op al die vragen krijg je alleen antwoord door marktonderzoek te doen. Hoe je zo'n onderzoek doet en wat het je oplevert, leggen we in dit artikel aan je uit.

The post Marktonderzoek doen: hoe en waarom? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Waarom een sportieve onderneming alleen maar voordelen heeft

De hele dag achter het bureau verdwijnen en aan het einde van de dag de stappenteller tevoorschijn toveren en zien dat je wel heel minimaal hebt bewogen. Het is iets wat ons ongetwijfeld (bijna) allemaal wel eens is overkomen. Zonde, want sporten en bewegen brengen alleen maar voordelen met zich mee. Zowel voor jou als voor je personeel. Wat die voordelen zijn en hoe je jouw personeel stimuleert, vertellen we je in dit artikel.

The post Waarom een sportieve onderneming alleen maar voordelen heeft appeared first on De Zaak.

Lees verder

Een AOV duur? Dat hoeft niet!

Het is een misverstand dat een AOV altijd duur is. Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies kost, hangt volledig af van jouw situatie en de wensen die je hebt. Wat is je beroep? Je leeftijd? Hoe lang wil je jezelf verzekeren? Is dat tot je AOW-leeftijd, of denk je binnen 5 jaar weer volledig aan het werk te kunnen? Ook kun je kijken hoe lang je het zelf kunt opvangen en bepalen hoe groot je eigen risico is.

The post Een AOV duur? Dat hoeft niet! appeared first on De Zaak.

Lees verder