Doorgaan naar hoofdcontent

Verdachte van drama Geldermalsen overleden in Duits ziekenhuis

Verdachte van drama Geldermalsen overleden in Duits ziekenhuis
De 40-jarige man die afgelopen maandag in Duitsland werd gearresteerd op verdenking van een dubbele moord en brandstichting in Geldermalsen, is zondag in een Duits ziekenhuis overleden. Dat meldt het Arrondissementsparket Oost-Nederland.
Lees verder

Liveblog | Oekraïense troepen bereiken vanuit Charkov de Russische grens
Het is dag 81 van de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Zweeds en Fins parlement buigen zich over NAVO-lidmaatschap
Het Finse en het Zweedse parlement buigen zich over toetreding tot de NAVO. De verwachting is dat de volksvertegenwoordiging in zowel Helsinki als Stockholm groen licht geeft voor het versturen van de aanvraag om lid te worden van de westerse militaire alliantie.
Lees verder

Talpa ontsnapt aan miljoenenstrop door terugkeer Johan Derksen
Als Vandaag Inside permanent van de buis was gegaan had dit Talpa minstens twee ton per week gekost. Dat zeggen media-inkopers tegen BNR.
Lees verder

Noord-Korea zet leger in bij strijd tegen snel verspreidend coronavirus
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zet het leger in om de distributie van medicijnen in de hoofdstad Pyongyang in goede banen te leiden. Het besluit is gevallen tijdens een spoedvergadering van het politbureau, melden staatsmedia maandag. Het Aziatische land erkende vorige week met een...
Lees verder

Ketheltunnel bij Rotterdam dicht door personeelstekort
Op de snelweg A4 is de Ketheltunnel bij Rotterdam in beide richtingen dicht vanwege twee zieke personeelsleden die ingepland stonden maandagochtend vroeg de tunnel te bedienen.
Lees verder

Oud-diplomaat over NAVO-toetreding Zweden: Historisch moment
De Finse regering heeft besloten het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen. En ook de Zweedse regeringspartij is nu voorstander van het NAVO-lidmaatschap. Oud-diplomaat Pieter Feith: 'Het is een historisch moment in de geschiedenis van Zweden en een ommekeer in het veiligheidsdenken in dat land.
Lees verder

SP: Spanningen met Rusland gaan alleen maar toenemen
Rusland kijkt met argusogen naar de komende uitbreiding van de NAVO met Zweden en Finland. De Finse regering heeft dit weekend besloten het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen en ook de Zweedse sociaaldemocratische regeringspartij heeft groen licht gegeven voor een aanvraag.
Lees verder

Zweden voelt de hete adem van Moskou
Finland wil nu definitief toetreden tot de NAVO, en ook Zweden lijkt zijn buurland snel daarin te willen volgen. In Stockholm verklaarden de regerende sociaaldemocraten zich voorstander van toetreding tot de westerse veiligheidsalliantie. En daarmee is de weg vrij om een formele aanvraag in te...
Lees verder

Christendemocraten grootste partij in Noordrijn-Westfalen
De christendemocraten (CDU) blijven de grootste partij in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar inwoners zondag een nieuw regionaal parlement konden kiezen. Volgens de voorlopige uitslag komt de CDU uit op 35,7 procent van de stemmen, bijna drie procentpunt meer dan vijf jaar geleden.
Lees verder

Jacco Vonhof (MKB-NL) over personeelstekorten in het MKB
Door hoge energieprijzen én personeelstekorten zitten veel ondernemers in zwaar weer. Intussen wil het kabinet een lastenverzwaring doorvoeren. Hoe wil MKB-Nederland dit voorkomen? Voorzitter Jacco Vonhof is te gast in BNR Zakendoen.
Lees verder

Nieuwe regering Honduras beëindigt macht economische enclaves
Het Congres van het Midden-Amerikaanse Honduras legt de macht van grote corporates aan banden door intrekking van een controversiële wet waarmee grote bedrijven semi-autonome enclaves in het land kunnen oprichten. Binnen deze zogenaamde economische zones (ZEDE's) hebben investeerders vrij spel: ze...
Lees verder