Doorgaan naar hoofdcontent

Thuiswinkel en partners lanceren scamadviseur

EMERCE
Thuiswinkel en partners lanceren scamadviseur
Veiliginternetten.nl, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Thuiswinkel.org lanceerden vandaag op SIDN Inspire 2022 de Nederlandse versie van de scamadviseur ScamCheck. Daarmee kunnen consumenten checken hoe groot de kans is dat een website onveilig is.
Lees verder

Massa-ontslag bij flitsbezorger Getir, ook Zapp krimpt in
Flitsbezorger Getir loost wereldwijd ongeveer 4480 medewerkers, zo'n 14 procent van het totale personeelsbestand van het bedrijf. De bezorger snijdt ook in kortingsacties en marketing.
Lees verder

Traagste omzetgroei in maanden voor Baidu
De Chinese zoekmachinegigant Baidu heeft donderdag een nettoverlies van 885 miljoen yuan (131 miljoen dollar) geboekt voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart. Een jaar eerder was er nog een winst van 25,65 miljard yuan.
Lees verder

Groot-Brittannië start tweede onderzoek naar advertentiepraktijken van Google
De Britse mededingingstoezichthouder heeft donderdag een tweede onderzoek gelanceerd naar de advertentiepraktijken van Google. De zoekgigant zou aan zijn eigen diensten voorrang hebben gegeven.
Lees verder

Alibaba profiteert van lockdowns
Alibaba versloeg donderdag de marktverwachtingen voor het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, dankzij de groeide vraag naar zijn e-commerce- en clouddiensten. Het lijkt erop dat Alibaba juist wel profiteerde van de Covid lockdowns van de afgelopen weken, in tegenstelling tot rivaal JD.com.
Lees verder

Op Wannago zoekt de vakantie de consument
Een nieuw online reisbureau Wannago is deze week uit de startblokken gekomen. Oprichter Robbert Dirksen wil het anders doen dan een Booking.com, AirBnB of TUI. 'Ín plaats van dat de consument een vakantie zoekt, zoekt de vakantie de consument'.
Lees verder

Klarna houdt internationaal koopjesfestijn
Betaalbedrijf Klarna houdt aanstaande weekend een internationaal driedaags koopjesfestival op zijn site en in de app.
Lees verder

Amazon opent eerste fysieke modezaak
Amazon heeft zijn eerste fysieke kledingwinkel, Amazon Style, geopend in Los Angeles, in The Americana at Brand mall.
Lees verder

Vertrouwen in Bitcoin komt te voet komt en gaat te paard
Het vertrouwen in Bitcoin is scherp gedaald, zelfs voor de recente crash. Dat blijkt uit cijfers van de Markteffect Bitcoin Monitor.
Lees verder