Doorgaan naar hoofdcontent

Planning aansluiting op DMS 4.0 gewijzigd

Douane Nederland
Planning aansluiting op DMS 4.0 gewijzigd
De planning voor de aansluiting van het bedrijfsleven op het Douaneaangifte Management Systeem (DMS) 4.0 is gewijzigd. Vanaf 11 mei 2022 zouden aangevers, indieners en declaranten die nu invoer- en/of opslagaangiften in Aangiftesysteem (AGS) doen, in fases worden aangesloten op DMS. In plaats daarvan begon de Douane met de aangevers die opslagaangiften via de normale procedure indienen. Vanaf september 2022 starten wij met de aansluiting van aangevers die aangiften ten invoer en uitvoer doen.
Lees verder

Douane gastheer WCO Technology Conference & Exhibition
De Douane is de trotse gastheer van de WCO Technology Conference & Exhibition. Deelnemers uit de private en publieke sector gaan er met elkaar in gesprek over uitdagingen en kansen in de internationale handel en logistiek.
Lees verder

Geblokkeerde containers Rusland: vraag stuwadoors om laatste informatie
Van de geblokkeerde containers richting Rusland is nu ongeveer 80% vrijgegeven. Om na te gaan of uw container is gedeblokkeerd, adviseren we u contact op te nemen met de stuwadoor. Zij weten welke containers nog zijn geblokkeerd, en welke zijn vrijgegeven. Cargadoors kunnen stuwadoors vragen om deze informatie. Dit werkt sneller dan contact opnemen met het Centraal Werkpunt (CWP).
Lees verder