Doorgaan naar hoofdcontent

Marktonderzoek doen: hoe en waarom?

De Zaak
Marktonderzoek doen: hoe en waarom?

Veel ondernemers hebben een idee, schrijven zich in bij de KvK, gaan aan de slag met ondernemen, maar slaan een belangrijke stap over. Want, leuk dat je als ondernemer een dienst of product wilt verkopen, maar is daar eigenlijk wel vraag naar, behoefte aan en zijn er niet al honderden concurrenten die precies hetzelfde doen? Op al die vragen krijg je alleen antwoord door marktonderzoek te doen. Hoe je zo'n onderzoek doet en wat het je oplevert, leggen we in dit artikel aan je uit.

The post Marktonderzoek doen: hoe en waarom? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Elektrische businessclass in gezinsverpakking

Met de Mercedes EQB neemt het Duitse premium merk een volgende stap bij de elektrificatie van zijn modellenlijn. De transitie verloopt steeds sneller en in deze EQB krijgt die een verrassend veelzijdige en best 'stoere' verpakking mee. Je hebt het technisch gesproken over een broeder van de Mercedes GLB, maar dan met kloek accupack onder de vloer en een gespierde elektro-aandrijving op twee of desgewenst vier wielen. Onze testrijder ging met de EQB 300 op pad om de elektrische power én veelzijdigheid op waarde te schatten.

The post Elektrische businessclass in gezinsverpakking appeared first on De Zaak.

Lees verder

"Zij zijn de bestuurders, gezien mijn houdbaarheidsdatum"

Er zit een generatie tussen, toch vonden deze mannen elkaar en zowaar in circulaire keukens. Zeventigplusser Cees van Nispen had het idee, de twintigers Jordy van Osch en Simon Rombouts wisten hoe en samen startten ze Chainable. 'Dit verrijkt mijn leven enorm.'

The post "Zij zijn de bestuurders, gezien mijn houdbaarheidsdatum" appeared first on De Zaak.

Lees verder

Vier redenen om geen verzuimverzekering af te sluiten

Je bent ondernemer en jouw organisatie groeit als kool. Je hebt al een aantal medewerkers op de loonlijst en misschien ben je alweer op zoek naar uitbreiding. Jouw team is goed op elkaar ingespeeld en iedereen is elke dag keihard aan het werk. Ook de omzet stijgt flink en je hebt zelfs al wat kunnen sparen. Dat gaat lekker! De afgelopen jaren was er ook bijna niemand ziek. Ja, een keer een griepje of zo. Dus waarom zou je dan druk maken over zoiets als het afsluiten van een verzuimverzekering? De kans dat dat gebeurt is heel klein toch?

The post <strong>Vier redenen om geen verzuimverzekering af te sluiten</strong> appeared first on De Zaak.

Lees verder

Toyota 'basic business class' Aygo X

Het aanbod in de betaalbare compacte klasse wordt steeds krapper. Menig automerk zegt er geen droge boterham mee te kunnen verdienen. Vervelende ontwikkeling, want het is een marktsegment waar ook ondernemers en zakelijke rijders shoppen. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Zo zien de Koreanen zulke rijders met een klein budget nog wel zitten. En eerlijk gezegd tot onze niet geringe verrassing gooit ook Toyota nu een hoge troefkaart op tafel.

The post Toyota 'basic business class' Aygo X appeared first on De Zaak.

Lees verder

Btw-teruggave zonnepanelen

Wil jij als particulier zonnepanelen aanschaffen? Goed idee! De Belastingdienst ziet jou dan namelijk voor even als een kleine ondernemer waardoor jij de btw die je over de zonnepanelen betaalt, terug kunt vragen. Hoe dit werkt en waarom je de btw terugkrijgt, leggen we in dit artikel aan je uit. 

The post Btw-teruggave zonnepanelen appeared first on De Zaak.

Lees verder