Doorgaan naar hoofdcontent

Google koopt open source cloudspecialist mobiele telecom

EMERCE
Google koopt open source cloudspecialist mobiele telecom
Voor een onbekend bedrag heeft Google de start-up MobiledgeX overgenomen. Diens software zal open source worden aangeboden aan de mobiele telecomindustrie. Dat geeft Google een positie richting telecomaanbieders die zich transformeren richting clouddiensten.
Lees verder

EU maakt formeel bezwaar tegen beperkingen NFC door Apple
De EU vindt dat Apple misbruik heeft gemaakt van zijn dominante positie op de markt voor mobiele portemonnees op iOS door de toegang tot zijn NFC chip te beperken.
Lees verder

Groen licht voor bol.com-overname van Cycloon
Toezichthouder ACM heeft geen bezwaar tegen de investering van bol.com in Cycloon. Het uiteindelijke doel is om de eigenaar van het bezorgnetwerk Fietskoeriers.nl over te nemen.
Lees verder

Ksa onderzoekt reclame online kansspelaanbieders: gericht op jongeren
De Kansspelautoriteit (Ksa) start een onderzoek naar reclame (waaronder bonusaanbiedingen) die legale online kansspelaanbieders mogelijk sturen aan minderjarigen en jongvolwassenen (18-24 jaar). Dat is verboden.
Lees verder

Aantal fysieke winkels groeit weer
Ondanks de groei van e-commerce zijn er toch weer fysieke winkelvestigingen bijgekomen. Op 1 januari 2022 waren er 83.800 fysieke winkelvestigingen in Nederland, 655 meer dan een jaar eerder. Hiermee steeg het aantal winkels voor het eerst sinds 2010.
Lees verder

Goed herstel voor online reisbureau Expedia
Online reisbureau Expedia rapporteerde over het eerste kwartaal een omzet die tachtig procent hoger lag dan een jaar eerder.
Lees verder

Spotify Brand geeft adverteerders inzicht impact audio-advertenties
Spotify heeft moeite om nieuwe groepen adverteerders enthousiast te krijgen voor zijn reclameplatform. Met een nieuw hulpmiddel wil het beter inzicht geven op de merkbouwende effecten van audioreclame.
Lees verder

Ster wil meer verdienen met online reclame
De exploitant van de Publieke Omroep Ster wil meer kunnen verdienen met digitale media omdat de reclame-inkomsten elders onder druk komen.
Lees verder

Zandvoort aangesloten op glasvezel
Ruim 9500 huishoudens in Zandvoort worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Eind mei wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden.
Lees verder