Doorgaan naar hoofdcontent

Alles wat je moet weten over het concurrentiebeding.

De Zaak
Alles wat je moet weten over het concurrentiebeding.

Het concurrentiebeding bestaat al meer dan honderd jaar en moet werknemers beletten om onder andere over te stappen naar de concurrent. Het (laten) ondertekenen van een concurrentiebeding kan zinvol zijn, maar er zijn nogal wat haken en ogen.

The post Alles wat je moet weten over het concurrentiebeding. appeared first on De Zaak.

Lees verder

5 technologische trends voor ondernemers

Tijdens corona leek de hele wereld stil te staan. Toch zijn er juist enorme stappen gezet als je kijkt naar de technologische ontwikkelingen. Maar wat zijn eigenlijk de nieuwste trends? Wat kan jij als ondernemer verwachten? Lees hieronder de 5 grote technologische trends van dit jaar.

The post 5 technologische trends voor ondernemers appeared first on De Zaak.

Lees verder

Auto van de zaak of niet? 8 tips

Schaf je een auto zakelijk aan, of juist privé? En hoe zit het met bijtelling, kosten en leasen? 8 tips om je te helpen bij de lastige keuze voor een auto van de zaak of een privéauto.

The post Auto van de zaak of niet? 8 tips appeared first on De Zaak.

Lees verder

Voordelen zakelijk rijden

Als je besluit te starten als ondernemer, dan zal dit doorgaans in eerste instantie zijn als zzp'er. Wanneer je begint, dan zal dit gepaard gaan met de nodige investeringen, zoals materiaal, kleding en eventueel een auto of bus. Je kunt er dan voor kiezen je auto op de zaak te zetten, maar je er ook voor kiezen om privé te blijven rijden. Het is namelijk belangrijk, dat wanneer je ervoor kiest je auto ook daadwerkelijk op de zaak te zetten, je te maken krijgt met andere wet- en regelgeving.

The post Voordelen zakelijk rijden appeared first on De Zaak.

Lees verder

Is nu het juiste moment om je bedrijf te verkopen?

Veel oprichters van bedrijven komen uiteindelijk de vraag tegen: "Moet ik mijn bedrijf blijven runnen of verkopen?" Redenen voor de verkoop van je bedrijf kunnen talrijk zijn, variërend van nieuwe gezinsverplichtingen, pensioenplannen, een verlangen om een nieuw project te starten of gewoon de liefde voor het bedrijf kwijtraken. De beslissing is in ieder geval nooit gemakkelijk. Er zijn een paar vragen die elke oprichter moet beantwoorden om de juiste beslissing te nemen.

The post Is nu het juiste moment om je bedrijf te verkopen?  appeared first on De Zaak.

Lees verder

Zijn reiskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting?

Wanneer reiskosten aftrekbaar zijn van de aangifte inkomstenbelasting kan per situatie anders zijn. In sommige gevallen zijn deze aftrekbaar van de inkomstenbelasting en in sommige gevallen is de aftrek gebonden aan bepaalde voorwaarden. Hoe zit dat precies als je werkgever bent of voor een opdrachtgever werkt? Wanneer mag je wat precies aftrekken als het aankomt op de aangifte inkomstenbelasting? Hoe zit dat met woon werkverkeer, reiskosten, zakelijke reiskosten, declareren per kilometer, reizen met het ov en de toegestane kilometervergoeding? Wij zochten het allemaal voor je uit.

The post Zijn reiskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting? appeared first on De Zaak.

Lees verder