zaterdag 23 april 2022

Russische oligarchen zetten Amsterdam Trade Bank te koop

Russische oligarchen zetten Amsterdam Trade Bank te koop
De Amsterdam Trade Bank, waar onder meer de gesanctioneerde Russische oligarch Michaïl Fridman belangen in heeft, staat te koop. De bank zou het zwaar te verduren hebben door sancties van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Verschillende bronnen melden aan het Financieel Dagblad dat er...
Lees verder

8000 complotdenkers eisen 1,5 miljoen van de Belastingdienst
De belastingdienst heeft duizenden brieven gekregen van mensen die 1,5 miljoen eisen, omdat ze ervan overtuigd zijn er recht op te hebben. Het gaat om bijna 8000 mensen die hun 'geboortetrust' opeisen. Dat is gebaseerd op een complottheorie, die zegt dat Nederland een bedrijf is en per inwoner een...
Lees verder

Onno Hoes stopt als voorzitter van makelaarsvereniging NVM
Onno Hoes houdt het al na één termijn als voorzitter van makelaarsvereniging NVM voor gezien. De voormalig burgemeester van Maastricht trad drie jaar geleden aan en zal zijn functie, na het aflopen van zijn termijn in augustus, neerleggen.
Lees verder

Kamerleden boos om late brief staatssecretaris De Vries
De Belastingdienst heeft op meer manieren dan tot nu toe bekend was, gebruikgemaakt van een omstreden model waarmee risico's op fraude of oneigenlijk gebruik van huur- of kinderopvangtoeslagen werden ingeschat. Dat schrijft staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) aan de Tweede Kamer.
Lees verder

'De hele energiemarkt groeit, en de markt voor wind op zee groeit nog harder'
Bodemonderzoeker Fugro profiteert van de onzekerheid op de wereldwijde energiemarkt door de oorlog in Oekraïne. De omzet kwam het eerste kwartaal uit op 365 miljoen euro, dat is bijna een kwart meer dan vorig jaar. Onderaan de streep maakt het bedrijf een verlies van 2,7 miljoen euro.
Lees verder

Frans Timmermans niet van plan PvdA-leider te worden
Eurocommissaris Frans Timmermans is niet van plan om de nieuwe leider van de Partij van de Arbeid te worden. Wel pleit hij voor verdere samenwerking met Groenlinks, laat hij aan verslaggever Laurens Boven weten.
Lees verder

Jetten: Nederland moet eind 2022 van Russisch gas af
Als het aan klimaatminister Rob Jetten (D66) ligt, gaat Nederland nog aan het einde van 2022 van het Russische gas af. Dat maakte hij bekend na de wekelijkse ministerraad.
Lees verder

Gemiddeld 10 procent meer loon voor basisschoolleraar na akkoord
Basisschoolleraren gaan er gemiddeld 10 procent op vooruit, wat neerkomt op een gemiddelde stijging van 5300 euro per jaar, zo meldt het ministerie van Onderwijs. Dat is de uitkomst van onderhandelingen tussen het ministerie, onderwijsvakbonden en de PO-raad voor primair onderwijs.
Lees verder

Amsterdam wil drie vestigingen voor flitsbezorging sluiten
Drie vestigingen van verschillende flitsbezorgers in de Amsterdamse wijk De Pijp moeten hun deuren sluiten. De gemeente meldt dat de zogenoemde dark stores in strijd zijn met het bestemmingsplan en dat de impact van de vestigingen op de buurt te groot is.
Lees verder

Kabinet zet streep door subsidiëring biomassa voor warmteopwekking
Het kabinet zet per direct de subsidiëring van warmteopwekking met biomassa stop. Dat laat minister van Energie Rob Jetten op vrijdag weten.
Lees verder

Rusland: onderhandelingen met Oekraïne vastgelopen
De vredesonderhandelingen tussen de strijdende partijen in Oekraïne zijn volgens Russische zijde 'vastgelopen'. De Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken heeft dat gezegd na een gesprek met zijn Kazachse ambtgenoot.
Lees verder

Aandeelhouder: 'Just Eat Takeaway-topman Jitse Groen moet weg'
'Ik stem tegen de herbenoeming van Jitse Groen', zegt analist en aandeelhouder Albert Jellema in de BNR-podcast de AEX Factor. De Just Eat Takeaway-CEO lijdt volgens Jellema aan zelfoverschatting en slaagt er niet in om het bedrijf weer op de rit te krijgen. 'Er moet iemand anders komen.'
Lees verder