Doorgaan naar hoofdcontent

Japan blijft in Russische oliezaken

Japan blijft in Russische oliezaken
Japan trekt zich niet terug uit het grote olieproject Sakhalin-1 in Rusland. Dat heeft de Japanse premier Fumio Kishida vrijdag bevestigd. 'Het beleid van ons land is om zich niet terug te trekken', zei Kishida tegen de Diet, het Japanse parlement. En daarmee bevestigt de premier wat iedereen wel...
Lees verder

VVD en SGP: meer uitstel terugbetaling schulden mkb'ers
Er lijkt geen extra uitstel te komen voor coronaschulden. Het kabinet komt vandaag met de langetermijnstrategie COVID-19. Nu moeten schulden binnen vijf jaar worden terugbetaald. De VVD en SGP pleiten voor tien tot twintig jaar uitstel.
Lees verder

Oliemarkt onder druk, OPEC blijft bij geplande productieverhoging
De oliemarkt staat van alle kanten onder druk. De VS en Europa roepen de olielanden al langere tijd op hun productie flink te verhogen, maar gisteren besloot oliekartel OPEC op de maandelijkse vergadering dat het vast blijft houden aan het plan om langzaam de productie te verhogen.
Lees verder

KPN zet toezichthouder onder druk: lagere tarieven voor deregulering
Telecombedrijf KPN zet de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) onder druk door de tarieven voor het glasvezelnetwerk te verlagen voor andere internetaanbieders. KPN wil dat de ACM de komende acht jaar dan niet gaat reguleren op de glasvezelmarkt.
Lees verder

Inflatie Turkije straks boven de 60 procent
De Turkse inflatie zal in maart volgens kenners oplopen tot boven de 60 procent als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen. Daarmee zal Turkije een eigen record verbreken, in februari bedroeg de consumenteninflatie 54,44 procent, het hoogste percentage in 20 jaar. De prijzen van...
Lees verder

Poetin: gasleveringen alleen betalen in roebels
Poetin heeft een nieuwe eis. Russische gasleveringen kunnen vanaf vandaag alleen nog maar afgerekend worden in roebels. Dat kondigde hij gisteren aan in een televisietoespraak. Anders wil hij de gaskraan dichtdraaien.
Lees verder

De coronacrisis lijkt voor musea nog niet voorbij
De steunpakketten die de overheid de afgelopen twee jaar verstrekte, vanwege de coronacrisis, zijn vandaag beëindigd, maar musea eisen dat er meer steun moet komen voor hun sector. Volgens de Museumvereniging zijn de economische problemen die corona heeft veroorzaakt nog niet voorbij.
Lees verder

AIVD en MIVD krijgen tijdelijk meer ruimte om te hacken
De inlichtingendiensten AIVD en MIVD krijgen tijdelijk meer bevoegdheden om grote hoeveelheden informatie te verkrijgen en om netwerken te hacken. Volgens het kabinet is dat nodig om op te kunnen treden tegen digitale aanvallen van landen zoals China en Rusland.
Lees verder

Friese overheden trekken keutel in: gaan contract met Gazprom niet opzeggen
Friese gemeenten en de provincie Friesland gaan toch niet hun contract met de Russische gasleverancier Gazprom opzeggen. De overheden zeggen dat het opzeggen van het gascontract 'te veel nadelen en onzekerheden' opleveren en het zou daarom niet verantwoord zijn.
Lees verder

Nationaal coördinator 'met gewicht' moet sancties Rusland aanjagen
Een nationale coördinator 'met gewicht' gaat de sancties die er tegen Rusland zijn aanjagen. Die persoon moet de regie pakken bij de uitvoering van de sancties. Dat liet Buitenlandminister Wopke Hoekstra weten na de ministerraad van vrijdag. De minister kwam een dag eerder zwaar onder vuur te...
Lees verder

Kabinet wil boeren dit jaar al uitkopen vanwege stikstofcrisis
In sommige gebieden is het vanwege de stikstofproblemen de komende jaren mogelijk al nodig om dwingende maatregelen te nemen, zoals het onteigenen van boeren. Dat schrijft minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) in een brief over haar beleidsplannen voor de komende jaren. Voor die...
Lees verder

Kabinet maakt eind aan steunmaatregelen na verandering pandemische paraatheid
Het is over en uit voor de coronasteunmaatregelen voor bedrijven, zo heeft minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens in een brief aan de kamer geschreven. 'We gaan niet automatisch meer kijken naar een generiek steunpakket', zegt ze tegen politiek verslaggever Leendert Beekman.
Lees verder