Doorgaan naar hoofdcontent

Alle landen die tot de SEPA-zone behoren

De Zaak
Alle landen die tot de SEPA-zone behoren

De Single European Payments Area (SEPA) standaardiseert het betalingsverkeer binnen Europa. In dit overzicht zie je hoeveel landen momenteel onderdeel zijn van SEPA en welke landen dat zijn.

The post Alle landen die tot de SEPA-zone behoren appeared first on De Zaak.

Lees verder

Wat staat er allemaal op een balans?

Een balans maakt een vast onderdeel uit van een boekhouding. Hieraan kun je aflezen hoe een bedrijf er financieel voor staat. Wat staat er allemaal op een balans? Welke posten vermeld je? En wat betekenen termen als activa en passiva? Wij zetten het in dit artikel voor je onder elkaar.

The post Wat staat er allemaal op een balans? appeared first on De Zaak.

Lees verder

"Wat is de verjaringstermijn van een factuur of vordering?"

Een factuur of vordering verjaart en is dus niet eeuwig incasseerbaar. De
verjaringstermijn van een factuur voor zakelijke klanten is in principe vijf jaar. Verkoop je een product aan een consument, dan verjaart de factuur al na twee jaar.

The post "Wat is de verjaringstermijn van een factuur of vordering?" appeared first on De Zaak.

Lees verder

Regels voor buitengewoon verlof

Werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daarvoor vakantiedagen op te moeten nemen. Bijvoorbeeld voor een trouwerij in de familie of een begrafenis. Dit zijn de regels voor buitengewoon verlof.

The post Regels voor buitengewoon verlof appeared first on De Zaak.

Lees verder

Alles over failliet gaan

Het is de nachtmerrie voor elke ondernemer: failliet gaan. Wanneer vraag je een faillissement aan, wat gebeurt er precies als je failliet gaat en hoe kun je dit voorkomen?

The post Alles over failliet gaan appeared first on De Zaak.

Lees verder

Hoeveel bijtelling moet ik betalen?

Bijna iedereen zal ongetwijfeld wel eens van bijtelling hebben gehoord. Het is verstandig om je eens te verdiepen in de regelgeving, zodat je weet wat het precies is en waar je aan toe bent. Wat tel je eigenlijk waarbij? Hoeveel moet je bijtellen, bijvoorbeeld als je een voertuig uitsluitend zakelijk gebruikt, en wat betekent dat voor je portemonnee? Je leest het hieronder.

The post Hoeveel bijtelling moet ik betalen? appeared first on De Zaak.

Lees verder