maandag 7 maart 2022

Wapen in de ‘war-for-talent’: choice and control voor medewerkers

De Zaak
Wapen in de 'war-for-talent': choice and control voor medewerkers

De werkplek van kantoormedewerkers vormt een actueel onderwerp sinds 'corona'. En in de huidige 'war-for-talent' moeten directie en HR-managers zich afvragen hoe ze hun medewerkers optimaal kunnen faciliteren in hun werkplek-behoeften. Dat lukt het beste door de medewerkers zelf 'choice and control' te geven over hoe ze willen werken. En door flexibiliteit op de werkplek. Ook thuis!

The post Wapen in de 'war-for-talent': choice and control voor medewerkers appeared first on De Zaak.

Lees verder

Doe iets goeds voor het milieu en bespaar met de milieu-investeringsaftrek en VAMIL

De overheid wil ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen graag tegemoet komen. Dit doen ze door middel van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Vrije afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Het spreekwoord 'wie goed doet, wie goed ontmoet', is bij deze aftrekposten dus zeker van toepassing. Wat deze aftrekposten precies zijn en wat ze voor jou als ondernemer kunnen betekenen, lees je hier.

The post Doe iets goeds voor het milieu en bespaar met de milieu-investeringsaftrek en VAMIL appeared first on De Zaak.

Lees verder

Verbeter uw relatie met uw klanten met deze stappen

Een van de belangrijkste aspecten van het zakendoen is de relaties die je onderhoudt met je klanten. Ontevreden klanten stappen niet alleen over naar de concurrent, maar verspreiden hun negatieve ervaring met jouw bedrijf tegenwoordig vaak erg snel. Om deze reden gaan we in dit artikel uitleggen wat je eraan kunt doen om de relatie met je klanten zo goed en winstgevend mogelijk te houden.

The post Verbeter uw relatie met uw klanten met deze stappen appeared first on De Zaak.

Lees verder

Zo ga je als ondernemer om met het bewaren van persoonsgegevens

Privacybescherming is belangrijker dan ooit. Mooi dat we hierdoor steeds zekerder zijn dat onze persoonsgegevens veilig zijn, maar het zorgt er ook voor dat we als ondernemer steeds meer plichten hebben bij het bewaren en gebruiken van deze gegevens. Wat moet je er als ondernemer over weten en hoe je zorgt dat je alles op de juiste manier doet?

The post Zo ga je als ondernemer om met het bewaren van persoonsgegevens appeared first on De Zaak.

Lees verder

Ondernemersvragen over de oorlog in Oekraïne

Heel de wereld kijkt geschokt naar wat zich afspeelt in Oekraïne. Massaal spreken wij onze steun uit voor Oekraïne en zoeken we naar mogelijkheden om hulp te leveren. Maar als ondernemer zit je uiteraard ook met vragen. Wat moet je bijvoorbeeld weten als je zaken doet met Rusland? Of wat is de impact van de sancties voor jouw bedrijf? Bij de onderstaande plekken kan jij als ondernemer terecht.

The post Ondernemersvragen over de oorlog in Oekraïne appeared first on De Zaak.

Lees verder

Wat doen andere bedrijven ten aanzien van de oorlog in Oekraïne

Vraag jij je af wat je kunt doen als ondernemer om Oekraïne te steunen? Ter inspiratie houden we een lijst bij van acties en initiatieven van andere ondernemers. Hebben we iets gemist? Laat het ons weten via [email protected]

The post Wat doen andere bedrijven ten aanzien van de oorlog in Oekraïne appeared first on De Zaak.

Lees verder