donderdag 3 maart 2022

Toezichthouders pleiten voor betere voorlichting over online gebruik van gegevens van internetgebruikers

EMERCE
Toezichthouders pleiten voor betere voorlichting over online gebruik van gegevens van internetgebruikers
Bedrijven, instellingen en overheden moeten mensen beter voorlichten hoe zij hun gegevens online gebruiken. Dat vinden de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Commissariaat voor de Media (CvdM). Zij starten daarom een onderzoek naar hoe bedrijven, instellingen en overheden internetgebruikers kunnen informeren op een manier die iedereen begrijpt.
Lees verder

KPN legt glasvezel aan in Vlaardingen
KPN gaat een glasvezelnetwerk aanleggen in de gemeente Vlaardingen. In totaal worden ongeveer 34.000 woningen en panden aangesloten op het netwerk van KPN.
Lees verder

Spotify brengt Car Thing uit in VS
Een jaar geleden was het niet meer dan een experiment, vandaag is Car Thing een commercieel product. Spotify brengt zijn eerste hardware uit: een bedieningspaneel voor op het dashboard van de auto.
Lees verder

Delhaize opent 100 onbemande kantoorwinkels
Delhaize gaat onbemande Shop&Go Delhaizewinkels openen in België samen met automatenspecialist Selecta.
Lees verder

Langere video's bij TikTok vanwege reclame
TikTok gaat toch langere video's mogelijk maken, de maximale lengte van gaat in eerste instantie van één naar drie minuten, ondanks het feit dat bijna de helft van het gebruikersbestand daar zelf niet op zit te wachten.
Lees verder

DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Tilburg
Deze week is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL Parcel CityHub voor een deel van Tilburg en omstreken. Het is de achtste van 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen.
Lees verder

Stijging beslag crypto in criminele zaken
De opmars van cryptovaluta als vermogensobject van criminelen is terug te zien in de ontnemingscijfers, zo meldt het Openbaar Ministerie. De totale ontneming in cryptovaluta liep in 2021 op naar 34,6 miljoen tegen 8,3 miljoen euro in 2020 en 1,1 miljoen euro in 2019.
Lees verder

Ervaren digital professionals starten nieuw agency
Zeven oud-medewerkers van digital agencies als Mirabeau en INFO beginnen samen een nieuw bedrijf: fresk.digital. "We gaan de fase in die ná digitale transformatie komt", aldus eens van de oprichters Cyrille Rentier.
Lees verder

Podcast-app NPO krijgt 'vaste' programmering
De podcast-app NPO Luister gaat in de toekomst werken vanuit een soort programmeringsconcept. Dat moet luisteraars helpen om nieuwe genres en titels te ontdekken.
Lees verder