dinsdag 8 maart 2022

Starlink ‘profiteert’ van oorlog Oekraïne

EMERCE
Starlink 'profiteert' van oorlog Oekraïne
Provider van breedband internet Starlink ondervindt onverwacht profijt van de oorlog in Oekraïne. Het blijkt een uitstekende situatie om de interne systemen te testen.
Lees verder

Hoogeveen krijgt groot PostNL-sorteercentrum
PostNL bouwt een nieuw pakkettensorteercentrum in Hoogeveen op bedrijventerrein Buitenvaart. Naar verwachting zal het centrum honderd tot tweehonderd banen opleveren.
Lees verder

NPO partner van twee nieuwe innovatielabs
NPO neemt deel aan twee innovatieprojecten: Living Lab Open Cultuurdata en AI, Media & Democracy Lab. Men doet dit samen met onder andere Beeld & Geluid.
Lees verder

Google moet zich verantwoorden voor frauduleuze bitcoinadvertenties
Jort Kelder, Arjen Lubach, internetondernemer Alexander Klöpping en publicist Willem Middelkoop staan vandaag tegenover Google in de Amsterdamse rechtbank. Hun namen worden nog steeds misbruikt in frauduleuze bitcoinadvertenties.
Lees verder

Bijna kwart van Nederlanders heeft straks slimme luidspreker
Ruim 1,8 miljoen Nederlandse huishoudens bezitten een slimme luidspreker. In totaal werd er 600 miljoen aan deze slimme apparaten besteed. De meeste slimme luidsprekers zijn van het merk Sonos.
Lees verder

Digitale expediteur Shypple naar Antwerpen
Shypple, de digitale expediteur uit Rotterdam, heeft een vestiging geopend aan de haven van Antwerpen. Met de nieuwe locatie wil het bedrijf haar Belgische klanten nog beter ondersteunen.
Lees verder

Michiel Ebeling partner bij Pinch
Michiel Ebeling vertrekt bij Accenture Interactive en wordt partner bij het mobiele agency Pinch.
Lees verder

Verkoop Automotive Campus aan Marcel Boekhoorn van de baan
De verkoop van de Automotive Campus in Helmond aan investeerder Marcel Boekhoorn gaat niet door. De gemeente heeft de voorgenomen verkoop afgeblazen om te voorkomen dat de campus in buitenlandse handen valt.
Lees verder

Steeds meer audio geconsumeerd
Er wordt steeds meer audio geconsumeerd, het aantal streaming uren in januari 2022 is 10 procent gestegen naar 32,8 miljoen streaming uren per week, zo blijkt uit het Audiojaarrapport 2021 van branchevereniging Audify.
Lees verder