donderdag 10 maart 2022

Raad van State: ‘loot boxes’ in computerspel FIFA22 zijn geen kansspel

EMERCE
Raad van State: 'loot boxes' in computerspel FIFA22 zijn geen kansspel
De Kansspelautoriteit had de uitgever van het computerspel FIFA22 in 2019 geen dwangsom mogen opleggen. De zogenoemde packs of 'loot boxes' waarmee in FIFA22 virtuele voetballers op een virtuele transfermarkt kunnen worden verhandeld, zijn geen kansspel waarvoor een vergunning nodig was. De uitgever heeft de wet niet overtreden.
Lees verder

14 maart stemming over Europese crypto-regelgeving
De Economische Commissie van het Europees Parlement stemt 14 maart over het wetsvoorstel Markets in Crypto-Assets Directive (MiCa).
Lees verder

Intel brengt divisie zelfrijdende auto's naar de beurs
Chipfabrikant Intel brengt een deel van zijn dochterbedrijf Mobileye naar de beurs. Dat maakt software en hardware (chips) om auto's mee te robotiseren.
Lees verder

Coolblue opent tv- en witgoeddepot in Nijvel
Coolblue heeft deze week nieuwste tv- en witgoeddepot geopend in het Belgische Nijvel. Van hieruit levert het bedrijf alle grote producten via zijn bezorgservice CoolblueBezorgt aan klanten in Brussel en Wallonië.
Lees verder

Creatieve studio Hello Monday gaat naar Dept
Creatieve studio Hello Monday heeft zich aangesloten bij Dept. Hello Monday is gespecialiseerd in het creëren van 'meeslepende digitale ervaringen' vbor wereldwijde merken als Google, Lego, Intel, YouTube, National Geographic en Meta.
Lees verder

Koning opent gerobotiseerd distributiecentrum Picnic
Koning Willem-Alexander opent op vrijdag 1 april het nieuwe, gerobotiseerde distributiecentrum van Picnic in Utrecht. De online supermarkt werkte de […]
Lees verder

Dutch Digital Design aanwezig tijdens SXSW
Tijdens South By South West (SXSW) festival in Austin, dat komende vrijdag van start gaat, staan ook dit jaar Nederlandse bureaus op het podium onder de vlag van Dutch Digital Design. De gelijknamige stichting, die zich inspant voor de zichtbaarheid van het beste Nederlandse digitale werk, is onderdeel van de handelsmissie New Dutch Wave.
Lees verder

Amazon stopt met dienstverlening aan Rusland en Belarus
Amazon Web Services is gestopt met het aannemen van nieuwe cloudklanten in Rusland en Wit-Rusland. Bestaande klanten komen echter niet in de kou te staan.
Lees verder

RadioLED legt een nieuw draadloos communicatienetwerk in Apeldoorn aan
Apeldoorn krijgt als eerst stad in Nederland infrastructuur van het Oostenrijkse RadioLED. Het bedrijf biedt infrastructuur die snel internet mogelijk maakt. Op het netwerk kunnen meerdere bedrijven hun diensten aanbieden.
Lees verder