Doorgaan naar hoofdcontent

President Zelenski zal in Tweede Kamer mogelijk vragen om olie-embargo

President Zelenski zal in Tweede Kamer mogelijk vragen om olie-embargo
De Oekraïense president Volodimir Zelenski spreekt donderdagochtend via videoverbinding de Tweede Kamer toe. Bronnen in Oekraïne vertellen Europa-verslaggever Geert-Jan Hahn dat Zelenski in ieder geval iets gaat zeggen over de rol van de Zuidas en over de Rotterdamse haven en olieterminals. Dit is...
Lees verder

China en Rusland veroordelen westerse sancties om oorlog Oekraïne
China en Rusland veroordelen de 'illegale en contraproductieve' sancties die westerse landen hebben opgelegd aan Moskou vanwege de oorlog in Oekraïne. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov voerde gesprekken met zijn ambtgenoot Wang Yi in de Chinese provincie Anhui.
Lees verder

Rabobank kondigt volledig vertrek uit Rusland aan
Rabobank staakt al zijn activiteiten in Rusland. De Nederlandse bank, die vooral met dochterbedrijf DLL actief is in het land, is al begonnen met het vertrek uit Rusland.
Lees verder

Duitsland start met eerste fase noodplan Russisch gas
Duitsland zet de eerste fase van een gasnoodplan in werking. Dat heeft de Duitse minister van Economische Zaken en Klimaat woensdagmiddag aangekondigd. De waarschuwingsfase die ingaat is een voorzorgsmaatregel voor wanneer Rusland de gaskraan dichtdraait.
Lees verder

Kremlin ziet geen doorbraak in gesprekken met Oekraïne
Het Kremlin heeft hoopvolle verwachtingen over de onderhandelingen met Oekraïne de grond ingeboord. 'We kunnen niet stellen dat er iets veelbelovends of enige doorbraak was', zei woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin.
Lees verder

Rusland wil vergelding op hackers
Westerse landen die cyberaanvallen op Rusland uitvoeren zullen het voelen. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS. De bronnen zullen volgens het persbureau opgespoord en verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties. Een harde vergelding is volgens Rusland noodzakelijk.
Lees verder

'Rusland zegt A en doet steeds B'
De hoopvolle verwachtingen over de onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland van gisteren heeft het Kremlin vandaag de grond ingeboord. Dat verbaast Europa-verslaggever Geert Jan Hahn niet. 'Rusland zegt A en doet steeds B.'
Lees verder

Hiddema en Frentrop weg bij FVD omdat fractie speech Zelenski niet bijwoont
Fractievoorzitter Paul Frentrop en Theo Hiddema, oud-vertrouweling van Thierry Baudet, stappen uit de fractie van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. Ze splitsen zich af en houden dus hun zetel in de senaat. Dat meldt FVD in een statement op Twitter.
Lees verder

ING: Steeds meer bedrijven stellen duurzame plannen uit door financiële tegenslagen
Steeds meer bedrijven stellen hun verduurzamingsplannen uit of steken minder geld in hun groene plannen dan ze willen. Oorzaken hiervan zijn de vele financiële tegenslagen door het coronavirus, sterk stijgende inflatie, hoge energieprijzen en klimaatbelastingen. Dat blijkt uit onderzoek van ING....
Lees verder

Maart roert z'n st....
Het is eind maart en er is sneeuw op komst. Het KNMI heeft vanaf de middag en avond code geel afgegeven voor bijna heel Nederland vanwege kans op gladheid door de winterse buien. De waarschuwingscode blijft vooralsnog van kracht tot aan vrijdagmiddag.
Lees verder

Liveblog | Onderhandelingen morgen verder, moraal Russische soldaten laag
De onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland gaan morgen verder, terwijl president Zelenski de verwachtingen tempert. Verder zou het moraal van Russische soldaten erg laag zijn. Volg het laatste nieuws in dit liveblog.
Lees verder

'Winkelomzet fors hoger'
Winkels in Nederland hebben in februari bij elkaar 16,5 procent meer omzet behaald in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Bij de non-food winkels ging het om een stijging van bijna 58 procent, terwijl de omzet van voedingsmiddelen een daling liet zien, meldt het Centraal Bureau voor de...
Lees verder