dinsdag 8 maart 2022

Kamerstukken ministerie van EZ: Kamerbrief over verslag Buitengewone Energieraad 28 februari 2022

Kamerbrief over verslag Buitengewone Energieraad 28 februari 2022
Minister Jetten (Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over Verslag Buitengewone Energieraad 28 februari 2022
Lees verder

Aanbiedingsbrief IPCC-rapport 'Climate Change 2022: Impacts, Adaptation and Vulnerability'
Minister Jetten (Klimaat en Energie) deelt de conclusies van het rapport 'Climate Change 2022: Impacts, Adaptation and Vulnerability' met de Tweede Kamer. Het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering (IPCC) van de Verenigde Naties heeft dit rapport op 28 februari 2022 gepubliceerd.
Lees verder

Beleidssamenvatting 'Climate Change 2022: Impacts, Adaptation and Vulnerability'
Samenvatting van het rapport 'Climate Change 2022: Impacts, Adaptation and Vulnerability' van het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering (IPCC) van de Verenigde Naties. Dit document is in het Engels.
Lees verder

Kamerbrief bij de aanbieding van rapporten over de gevolgen van de gaswinning in Groningen
Staatssecretaris Vijlbrief (Economische Zaken en Klimaat) biedt de Tweede Kamer een aantal recent verschenen rapportages aan over verschillende aspecten van de (gevolgen van de) gaswinning in Groningen.
Lees verder

Kamerbrief Stand van zaken Fit for 55-pakket
Minister Jetten (Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over de stand van zaken van het krachtenveld en het verloop van de onderhandelingen over het Fit for 55-pakket.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden Kamervragen over invloed Blackrock op Europese klimaatplannen
Minister Hoekstra (BZ) meldt dat de antwoorden op vragen over de invloed van Blackrock op de Europese klimaatplannen later komen dan gebruikelijk.
Lees verder

Antwoorden op schriftelijke vragen over de brief van 6 januari 2022 'mogelijke verhoging gaswinning Groningenveld gasjaar 2021-2022'
Staatssecretaris Vijlbrief (Economische Zaken en Klimaat) geeft de Tweede Kamer antwoord op vragen over de brief van 6 januari 2022 'mogelijke verhoging gaswinning Groningenveld gasjaar 2021-2022' en op vragen gesteld tijdens de plenaire vergadering van 9 februari 2022. Beide sets vragen zijn gesteld door het Tweede Kamerlid Van der Plas (BBB).
Lees verder

Antwoorden op schriftelijke vragen over het winnen van extra gas uit het Groningenveld
Staatssecretaris Vijlbrief (Economische Zaken en Klimaat) stuurt de Tweede Kamer antwoorden op schriftelijke vragen over het winnen van extra gas uit het Groningenveld. De vragen zijn gesteld door het Tweede Kamerlid Kröger.
Lees verder

Kamerbrief Hoofdlijnen beleid voor digitalisering
Staatssecretaris Van Huffelen ( Koninkrijksrelaties en Digitalisering ), minister Adriaansens ( EZK) , minister Yeşilgöz-Zegerius ( J&V) en minister Weerwind ( Rechtsbescherming) sturen de Tweede Kamer een brief over de hoofdlijnen van het beleid van de digitale transitie van de samenleving voor deze kabinetsperiode .
Lees verder