maandag 28 februari 2022

Prijzen maaltijdboxen gemiddeld +6% in 2 jaar

EMERCE
Prijzen maaltijdboxen gemiddeld +6% in 2 jaar
HelloFresh is vijf procent duurder geworden en Marley Spoon zeven procent, in de afgelopen twee jaar.
Lees verder

Rusland beperkt toegang tot Facebook
De Russische communicatietoezichthouder Roskomnadzor heeft vrijdag de toegang tot de platforms van Meta beperkt. Als reden wordt opgegeven dat Facebook de berichtgeving censureert van door het Kremlin gesteunde media over de invasie van Oekraïne.
Lees verder

Apple Pay betalingen in Rusland stopgezet, oproep om verkoop iPhones te staken
De vicepremier van Oekraïne roept Apple op om de productverkoop in Rusland stop te zetten en de App Store te sluiten. In een brief aan CEO Tim Cook schreef de Oekraïense vicepremier Mykhailo Fedorov dat Apple 'moet stoppen met het leveren van Apple-diensten en -producten aan de Russische Federatie'.
Lees verder

Mogelijk 350.000 huishoudens nemen abonnement op Viaplay
Telecompaper verwacht dat komend voorjaar al 350.000 huishoudens een abonnement zullen hebben op Viaplay. Daarmee komt de nieuwkomer de markt binnen als de zesde speler van Nederland, na Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime en NPO Plus.
Lees verder

Infographic: Digitaal boodschappen doen
Maar liefst 83 procent van de consumenten gebruikt een supermarkt-app. Daarin bekijken ze vooral aanbiedingen en ook het digitaal gebruik van klantenkaarten is populair. Dat blijkt uit onderzoek van Albert Heijn.
Lees verder

Koen Derks (Youseum): 'We zijn geen tijdelijk fenomeen'
In het begin liep het niet echt storm, maar inmiddels is het socialmediamuseum Youseum zo'n groot succes dat het ook in Stockholm en Oberhausen van start gaat. "Mensen willen hun ervaringen delen", aldus oprichter Koen Derks.
Lees verder

Rusland blokkeert Twitter nu offensief weerstand ondervindt
Na Facebook heeft Rusland ook de toegang tot Twitter geblokkeerd, een duidelijke poging om de informatiestroom in te dammen.
Lees verder

Anonymous weet aardig wat Russische sites te hacken
Vladimir Poetin is door Anonymous gewaarschuwd dat sommige van zijn geheimen mogelijk worden onthuld en dat Rusland verschillende cyberaanvallen kan verwachten. Het hacktivistische collectief is er zelfs al in geslaagd om het Oekraïense volkslied af te spelen op sites van Russische staatszenders.
Lees verder

Hoe de techsector het opneemt voor Oekraïne
De techsector geeft Rusland een signaal dat het te ver is gegaan en neemt het actief op voor inwoners van Oekraïne. Hieronder volgt een onvolledig overzicht van acties en ontwikkelingen van afgelopen weekend.
Lees verder