dinsdag 15 februari 2022

Amazon beheerst volledig de Amerikaanse e-commerce markt

EMERCE
Amazon beheerst volledig de Amerikaanse e-commerce markt
Online verkopen vertegenwoordigden ongeveer 19 procent van de totale detailhandelsverkopen voor 2021 in de VS, volgens voorlopige schattingen van Digital Commerce 360. Amazon was goed voor meer dan 40 procent van alle digitale inkomsten.
Lees verder

Coinbase-app en site offline door Super Bowl-reclame
Als er één commercial was tijdens de Superbowl die de tongen loste maakte, was het wel die van Coinbase. Dat liet seconden lang enkel een stuiterende QR-code zijn.
Lees verder

'Klarna-kloon' Alma komt naar Nederland, grote investering
De Franse fintech Alma haalt 210 miljoen euro groeigeld uit de markt. Daarmee wil het verder internationaal uitbreiden. In de loop van dit jaar leren ook Nederlandse webwinkels dit bedrijf kennen met diens betaaldiensten.
Lees verder

EU-telco's: Laat techgiganten meebetalen aan infra
De CEO's van Europa's vier grootste telco's willen dat techgiganten als Facebook, Google en Netflix nu eindelijk eens gaan meebetalen aan het onderhoud van hun mobiele netwerken.
Lees verder

VodafoneZiggo start onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag klantcontactcenters
VodafoneZiggo gaat onderzoek doen naar enkele meldingen ontvangen over grensoverschrijdend gedrag op een van de klantcontactcenters.
Lees verder

Elektronisch betalen verplicht in Belgische handelszaken
Vanaf 1 juli zal iedere handelszaak in België verplicht ten minste één vorm van elektronisch betalen moeten aanbieden. Onder huidig minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) was dat al langer een grote wens.
Lees verder

Dwangsommen ACM voor Apple opgelopen tot 20 miljoen euro
De aangepaste voorwaarden die Apple stelt aan datingapp-aanbieders die gebruik maken van de appwinkel van het bedrijf zijn onredelijk en werpen een onnodige drempel op. Dat vindt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Apple moet daarom opnieuw 5 miljoen euro betalen. De dwangsom is nu opgelopen tot 20 miljoen euro.
Lees verder

Europese subsidie betekent forse opsteker voor AI in Noord-Nederland'
De AI-hub Noord-Nederland krijgt 1,5 miljoen euro voor toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. De hub heeft zich ten doel gesteld om met behulp van dit geld minimaal twaalf AI-gerelateerde projecten te realiseren in de komende twee jaar.
Lees verder

Europa komt met wetgeving 'digitale euro'
De Europese Commissie komt volgend jaar met wetgeving die de ontwikkeling van de 'digitale euro' door centrale banken moeten ondersteunen.
Lees verder