zaterdag 15 januari 2022

WeChat biedt gebruikers informatie over verzamelen persoonsgegevens

EMERCE
WeChat biedt gebruikers informatie over verzamelen persoonsgegevens
WeChat, de populaire alles-in-een app van Tencent, zal voortaan aangeven welke persoonlijke informatie wordt verzameld. Daarmee komt Tencent tegemoet aan de strengere privacywetgeving in China.
Lees verder

Jorissa Neutelings nieuwe Chief Digital Officer bij ABN AMRO
Op 1 december is Jorissa Neutelings benoemd als nieuwe Chief Digital Officer bij ABN AMRO. Neutelings neemt hiermee het stokje over van Frank Verkerk, die van januari 2019 de digitale tak van de bank leidde.
Lees verder

Oopen helpt winkeliers afspraken snel inplannen
Een nieuwe dienst, genaamd Oopen, helpt winkeliers om nu al klanten op de stoep te krijgen als en wanneer de zaken weer open mogen. Mogelijk is dat morgen al.
Lees verder

Forse boetes voor misleidende online slotenmakersdiensten
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft KeyService Nederland / Plumberservice uit Helmond en zijn bestuurder forse boetes opgelegd. Het bedrijf bood online slotenmakersdiensten aan, waarbij het leek het of KeyService Nederland de slotenmakers die het inschakelde controleerde op kwaliteit.
Lees verder

Kabinet zwicht: Winkels open zonder afspraak tot 17.00 uur
Niet-essentiƫle winkels mogen toch bezocht worden zonder afspraak. Haagse bronnen melden aan de NOS dat het kabinet het daarover eens is geworden. Ze moeten wel om 17 uur sluiten en er gaan beperkingen gelden voor het aantal bezoekers per vierkante meter.
Lees verder

Leden ransomwarebende REvil opgepakt
De Russische geheime dienst heeft diverse leden van de REvil-ransomwarebende aangehouden op verzoek van de Verenigde Staten.
Lees verder

Ook Tonga wil Bitcoin als wettig betaalmiddel
Na El Salvador wil ook eilandengroep Tonga de Bitcoin als wettig betaalmiddel invoeren. Dat is in elk geval het plan van voormalig parlementslid Lord Fusitu'a. Hij zal later dit jaar een wetsvoorstel indienen.
Lees verder

Infographic: Helft Nederlandse ouders bezorgd om privacy van hun kind op sociale media
Maar liefst 53 procent van de Nederlandse ouders maakt zich zorgen om de privacy van hun kind op sociale platformen als Instagram, Facebook en TikTok. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1085 Nederlandse ouders met kinderen tot zeventien jaar, uitgevoerd door PanelWizard.
Lees verder

Maarten Bloemers (GUTS): 'DeFi en NFT-toegangstickets zijn onze silver bullets'
GUTS verwacht met blockchaintechnologie uit te groeien tot een open en digitale standaard voor toegang. Na de eerste praktische toepassing van NFT's volgt decentrale financiering. "Een project voor de lange adem", aldus oprichter Maarten Bloemers.
Lees verder