donderdag 13 januari 2022

Vrijwel heel Europa donkerrood op coronakaart EU

Vrijwel heel Europa donkerrood op coronakaart EU
Het aantal coronabesmettingen neemt in Europa zo snel toe, dat vrijwel het hele continent nu op het hoogste waarschuwingsniveau staat. Nederland en de meeste andere landen kleuren donkerrood.
Lees verder

Chipfabrikant TSMC boekt recordwinst
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), de grootste chipmaker ter wereld, zet een recordwinst in de boeken. Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal een recordwinst van omgerekend 5,2 miljard dollar.
Lees verder

DNB: Bitcoin stoot bij elke transactie 402 kilo CO2 uit
De totale CO2-afdruk van het Bitcoin-netwerk is in 2020 met ongeveer een kwart gestegen, terwijl het aantal transacties met 6 procent is gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).
Lees verder

Vanaf zaterdag versoepelingen voor hoger onderwijs, sportscholen en winkels
Het kabinet gaat vanaf zaterdag de coronaregels voor het hoger onderwijs, detailhandel, contactberoepen en sport versoepelen. Bronnen bevestigen aan het ANP na berichtgeving van onder meer De Telegraaf en RTL Nieuws dat er op afspraak mag worden gewinkeld. Ook gaan de sportscholen het hoger...
Lees verder

Kabinet zet in op versoepelingen voor onderwijs, sportscholen en winkels
Het kabinet gaat vanaf zaterdag de coronaregels voor het hoger onderwijs, detailhandel, contactberoepen en sport versoepelen. Bronnen bevestigen aan het ANP na berichtgeving van onder meer De Telegraaf en RTL Nieuws dat er op afspraak mag worden gewinkeld. Ook gaan de sportscholen en het hoger...
Lees verder

Uitzendkrachten krijgen veelal geen transitievergoeding
Uitzendkrachten ontvangen steeds vaker geen transitievergoeding als ze hun baan zijn kwijtgeraakt, zo meldt vakbond FNV. Terwijl ze hier wel recht op hebben.
Lees verder

TenneT waarschuwt voor grotere risico's rond levering stroom
Het sluiten van gas- en kolencentrales en de overstap naar hernieuwbare energie zorgen over een paar jaar voor 'grotere risicos voor de leveringszekerheid'. Daarvoor waarschuwt hoogspanningsnetbeheerder TenneT. Daarom zou het essentieel zijn dat Nederland samen met andere Europese landen afstemt...
Lees verder

Duitse experts adviseren boosterprik voor twaalf- tot achttienjarigen
Jongeren van twaalf tot achttien jaar moeten een boosterprik kunnen halen. Dat adviseert de Duitse vaccinatiecommissie STIKO. De boosterprik voor de tieners moet de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toeroepen. De vrees is dat het zorgstelsel daaronder bezwijkt.
Lees verder

'Ik wil dat mensen in de omgeving merken dat Tata Steel verbetert'
Topman Hans van den Berg van Tata Steel Nederland is gedreven om overlast voor de omgeving te verminderen. 'Emissies moeten afnemen, minder stof, minder stank, minder lawaai, dat is cruciaal.'
Lees verder

Lockdown valt ondernemers zwaar: deuren dreigen voorgoed te sluiten
Er lijkt wat ruimte te komen voor winkels, maar als ze zaterdag niet helemaal open mogen, dan gaan sommige winkels nooit meer open. Dat geldt ook voor Henri en Corine Kroon, eigenaars van De Oude Bieb in Zeewolde. BNR-verslaggever Martijn de Rijk ging bij hen langs.
Lees verder

'Een goede leider is ook kwetsbaar'
Econoom Marilieke Engbers promoveerde op wat er gebeurt in de top van het Nederlandse bedrijfsleven, of eigenlijk wat er niet gebeurt. Hoe kan het dat het soms zo verschrikkelijk misgaat, in Raden van Commissarissen? 'Een goede leider is ook kwetsbaar', zegt Engbers in gesprek met BNR.
Lees verder

Pieter Elbers vertrekt als topman van KLM
Pieter Elbers vertrekt volgend jaar als topman bij luchtvaartmaatschappij KLM. Dat heeft KLM zojuist bekend gemaakt.
Lees verder