woensdag 19 januari 2022

Dataplatform Clappform wil woningtekort met A.I. oplossen

EMERCE
Dataplatform Clappform wil woningtekort met A.I. oplossen
Gebrek aan bouwlocaties, woningtekort, exploderende huizenprijzen, grote vraag aan woningen en vergrijzing gecombineerd met langer thuis wonen. Kan kunstmatige intelligentie dit oplossen? De ontwikkelaars dat dataplatform Clappform denken van wel.
Lees verder

S4 Capital opent vc-fonds van 150 miljoen dollar
Het moederbedrijf van Media.Monks, het Britse S4 Capital van Martin Sorrell, opent een venturecapitalfonds met daarin 150 miljoen dollar voor bedrijven in de vroege fase van hun bestaan.
Lees verder

Spanje gaat crypto advertenties reguleren, verbod in Singapore
Spanje gaat ongebreidelde reclame voor crypto-activa strenger aanpakken. De toezichthouders willen dat beleggers zich bewust zijn van de risico's.
Lees verder

Oprichter Second Life terug als adviseur
Philip Rosedale, oprichter van Second Life, keert terug naar het bedrijf dat hij in 1999 oprichtte, maar nu als adviseur. Het was een van de eerste metaverse bedrijven ooit, maar is ondanks de hype nooit echt van de grond gekomen.
Lees verder

VPNLab.net offline gehaald
Handhavingsinstanties hebben VPNLab.net offline gehaald. De producten van de VPN-provider, bedoeld voor afgeschermde communicatie en internettoegang, werden ter ondersteuning van ernstige misdrijven gebruikt, waaronder de inzet van ransomware en andere cybercriminaliteit.
Lees verder

Microsoft koopt gamegigant Activision Blizzard voor 69 miljard
Microsoft legt 68,7 miljard dollar cash op tafel om spellenuitgever Activision Blizzard toe te voegen aan zijn gamesdivisie.
Lees verder

Overname Activision Blizzard dreunt nog na
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is de grootste ooit voor het bedrijf uit Seattle. De belangrijkste overweging om Call of Duty-uitgever in te lijven blijkt Game Pass te zijn, de abonnementsdienst op de Xbox en pc waarbij mensen voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgen tot een gamebibliotheek. Op dat gebied is er veel concurrentie.
Lees verder

Emerce Recruitment in april weer in de Meervaart
IJs en weder dienende organiseert Emerce vanaf april zijn eerste fysieke evenement sinds maart 2020. Emerce Recruitment, dat recruiters verbindt met de beste experts en influencers binnen hun vakgebied, staat vooralsnog 5 april gepland in de Meervaart.
Lees verder

Nieuwe stylus voor Chromebooks
Logitech heeft de Logitech Pen aangekondigd, de nieuwste stylus speciaal ontworpen voor scholieren die werken met touchscreen Chromebooks.
Lees verder