dinsdag 14 december 2021

Thuiswinkel.org levert webwinkels data CO2-uitstoot

EMERCE
Thuiswinkel.org levert webwinkels data CO2-uitstoot
Thuiswinkel.org gaat webwinkels recente en accurate data geven met CO2-berekingen van bezorgingen van pakketten aan consumenten.
Lees verder

Techgiganten schrappen 'terugkeer naar kantoor'
Twee derde van de Amerikaanse bedrijven zegt in een peiling dat zijn personeel geen vaste datum meer heeft om terug naar kantoor te komen.
Lees verder

Driekwart van de Belgen kocht in 2020 online
Door het gecombineerde effect van COVID en een uitstekende digitale infrastructuur maakten de Belgen in 2020 veel meer gebruik van e-commerce dan het gemiddelde in de Europese Unie. Ook het thuiswerken kreeg een enorme boost: bijna een derde van de Belgen deed aan telewerk. Dat blijkt uit de tiende editie van de Barometer van de Informatiemaatschappij.
Lees verder

Almere sluit systemen in verband met mogelijke cyberaanval
De gemeente Almere heeft maandagavond uit vrees voor een cyberaanval diverse applicaties en websites afgesloten. Het gaat onder meer om Citrix, het systeem waarmee medewerkers van de gemeente kunnen inloggen.
Lees verder

Saskia Baneke-Delfgaauw nieuwe directeur VIA
Saskia Baneke-Delfgaauw is de nieuwe directeur van brancheplatform VIA. Zij volgt Wendy Pouw op bij de belangenorganisatie voor adverteerders en exploitanten.
Lees verder

Nike doet overname voor expansie in metaversa
Nike koopt het Amerikaanse bedrijf RTFKT ('artifact') en legt daarmee de basis voor meer zelfontwikkelde marketintactiviteiten in virtuele werelden.
Lees verder

Colruyt geeft Spar-ondernemers online bestelplatform
Colruyt Group heeft een online bestelplatform gecreëerd voor de zelfstandige uitbaters van Spar-winkels, waardoor ze aankopen van klanten tijdens de feestdagen zo vlot mogelijk kunnen laten verlopen. De tool zal volgens Gondola ook ingezet worden bij andere gelegenheden, zoals het barbecueseizoen.
Lees verder

Eerste museum voor digitale kunst
Seattle opent in januari het eerste museum voor digitale kunst. Het moet fungeren als verzamelruimte voor liefhebbers en verzamelaars.
Lees verder

Amerikaanse kranten klagen Google en Facebook aan
Een groep van 30 Amerikaanse krantenuitgevers heeft Google en Facebook aangeklaagd vanwege hun dominantie op het gebied van online nieuws. De rechtszaak is tot nu toe onder de radar gebleven.
Lees verder