zaterdag 11 december 2021

Investering van 750 miljoen dollar voor Flink

EMERCE
Investering van 750 miljoen dollar voor Flink
Doordash, een Amerikaanse variant op Just Eat Takeaway, neemt voor honderden miljoenen euro's een belang in de Duitse flitsbezorger Flink.
Lees verder

Bol.com laat 'Kartonvreter' los in Amsterdam
Om iets te doen aan het kartonafval op straat en om meer bewustwording te creëren rondom de aanpak van dit probleem, zet bol.com in samenwerking met de gemeente Amsterdam de Kartonvreter in.
Lees verder

Amazon rankingdienst Alexa stopt
Amazon stopt volgend jaar met websiterankingdienst Alexa. Vijfentwintig jaar gaf de site informatie over het bezoekersverkeer van websites.
Lees verder

Postcode Loterij blijkt financier mysterieuze podcast 'Help Louis'
Aanstaande zondag komt de laatste podcast uit een reeks online waarmee een raadsel compleet is. Luisteraars kunnen op zoek naar een verstopte schat van 25.000 euro die, naar nu blijkt, wordt gefinancierd door de Postcode Loterij.
Lees verder

655 miljoen euro schadevergoeding voor meer dan 4.000 gedupeerden van Lernout & Hauspie
Het Gentse hof van beroep heeft zich vanmorgen uitgesproken over de schadevergoedingen in de fraudezaak rond spraakbedrijf Lernout & Hauspie. Het totaal toegekende bedrag ligt rond de 655 miljoen euro.
Lees verder

EU verlengt huidige roamingregels tot 2032
Roaming binnen Europa blijft in elk geval tot 2032 zonder extra kosten. Dat meldt de Europese Commissie in een persbericht over de nieuwe Europese roamingregels.
Lees verder

Celstraffen tot 5,5 jaar geëist tegen phishingbende
Tegen vijf verdachten die door middel van phishing in ieder geval dertig ouderen in 2019 en 2020 beroofden van grote geldbedragen, heeft het Openbaar Ministerie donderdag celstraffen van één tot 5,5 jaar geëist. In totaal maakten de mannen ruim zeven ton aan geld buit.
Lees verder

Exodus team Apple Car houdt aan
Apple heeft afgelopen weken weer drie belangrijke ingenieurs voor zijn zelfrijdende auto (in de volksmond: Apple Car) zien vertrekken. De exodus is exemplarisch voor het rommelige verloop van wat de 'next big thing' voor Apple zou moeten worden.
Lees verder

Infographic: YouTube grootste in breedbandgebruik
Streamingapps als YouTube slokken een groot deel van de wereldwijde bandbreedte op. Het videoplatform claimt een aandeel van 47,9 procent. Op de tweede plaats komt TikTok. Als derde kan Facebook worden genoemd met 14,6 procent van het internetverkeer. Instagram krijgt 12,1 procent.
Lees verder