donderdag 9 december 2021

Handelsmissie agrifood en tuinbouw naar Verenigde Arabische Emiraten en Expo 2020 Dubai

Handelsmissie agrifood en tuinbouw naar Verenigde Arabische Emiraten en Expo 2020 Dubai

Wilt u zakendoen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) op het gebied van agrifood of tuinbouw? Neem dan van 21 tot en met 23 februari 2022 deel aan de handelsmissie met de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (nader te bevestigen) naar de VAE (Dubai & Abu Dhabi) en de Expo 2020 Dubai.

Lees verder

"Onze vrachtwagens komen in elk geval niet stil te staan"

Het Verenigd Koninkrijk (VK) is al bijna een jaar geen lid meer van de EU. In 2022 krijgen ondernemers bij hun export naar het VK te maken met aangescherpte eisen. Exporteurs van landbouwproducten en levensmiddelen moeten vanaf 1 januari 2022 een vooraankondiging doen.

Vanaf 1 juli 2022 geldt ook de verplichting voor het meesturen van een exportcertificaat (gezondheidscertificaat). Voldoet een bedrijf niet op tijd aan de voorwaarden, dan kan de lading stil komen te staan aan de Britse grens of zelfs al in de Nederlandse haven.

Lees verder

Online presentatie marktrapport scheepsbouwsector Rusland

Bent u actief in de scheepsbouwsector? En wilt u uw zakelijke kansen op de Russische markt verkennen? Neem dan op 27 januari deel aan het webinar over de scheepsbouwontwikkelingen in Rusland.

U krijgt een brede update van de ontwikkelingen in de sector en u kunt vragen stellen aan de uitvoerder van de marktstudie.

Lees verder

NBSO: al 25 jaar jouw lokale partner in het buitenland!

De NBSO's (Netherlands Business Support Offices) vormen al 25 jaar een netwerk van handelskantoren. Ze vallen onder het economisch buitenlandnetwerk. Het zijn kleine handelskantoren die Nederlandse bedrijven ondersteunen in het buitenland. Er zijn wereldwijd 22 kantoren in 11 landen. Jaarlijks helpen NBSO's zo'n 1.600 ondernemers.

Lees verder

Handelsmissie havenontwikkeling Braziliƫ

Wilt u zakendoen met en contacten leggen in de Braziliaanse havensector? Werkt u aan havenontwikkeling, terminal management, traffic control, engineering of consultancy? Neem dan van 13 tot en met 17 maart 2022 deel aan de fysieke handelsmissie naar Braziliƫ. U ontdekt marktkansen en u hoort meer over de actuele ontwikkelingen in Braziliƫ.

Lees verder