maandag 8 november 2021

Veel vraag naar MacBook Air M1

EMERCE
Veel vraag naar MacBook Air M1
De adoptie van een eigen chip heeft Apple goed gedaan. Het bedrijf zou 6,5 miljoen laptops in het derde kwartaal hebben verscheept en volgens Strategy Analytics was de MacBook Air met de M1 processor daar grotendeels verantwoordelijk voor.
Lees verder

Nederlands Odyssey vangt vier miljoen voor uitbouw metaverse
Het Nederlandse bedrijf Odyssey, dat een zogenaamde stack ontwikkelt voor metaverses oftewel virtuele omgevingen, heeft vier miljoen euro venture capital opgehaald bij fondsen en particuliere investeerders.
Lees verder

Investering voor Nederlandse podcasthoster Springcast
Springcast, een SaaS-dienst om podcasts mee te publiceren, heeft een eerste financieringsronde doorlopen bij een groep particuliere investeerders. Het Nederlandse bedrijf wil een Europese speler worden met hosting en marketingdiensten voor podcasts.
Lees verder

Convenant over blokkeren websites getekend
Nederlandse internetaanbieders en rechthebbenden, verenigd in de Federatie Auteursrechtbelangen en Stichting BREIN, hebben overeenstemming bereikt over het blokkeren van websites met content die volgens de rechter inbreuk maakt op het auteursrecht of de naburige rechten. Het overleg is tot stand gekomen en begeleid door de ministeries van Justitie en Veiligheid en van Economische Zaken en Klimaat.
Lees verder

Infographic: Thuisbezorging versus afhaalpunt
Waar laten Nederlanders hun online aankopen het liefst bezorgen en houden zij hierbij rekening met het milieu? De Europese pakketservice Mondial Relay, met zo'n 1.000 afhaalpunten sinds dit jaar ook actief op de Nederlandse markt, stelde deze vraag in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos aan 1000 consumenten.
Lees verder

Hands-on: Fairphone 4
We mogen eigenlijk best wel trots zijn op Fairphone. Niet alleen is het de enige smartphonefabrikant die Nederland rijk is, maar ook gelijk een heel bijzondere. Alles rond Fairphone draait om duurzaamheid. Het bedrijf claimt geen elektronisch afval te creƫren. De nieuwste Fairphone is bijvoorbeeld het eerste toestel waarvan achterkant is gemaakt van 100% gerecycled polycarbonaat.
Lees verder

EDAY: Het metaversum kan niet zonder gamemotor
Als zelfs het moederbedrijf van Facebook wordt herdoopt tot Meta, verwijzend naar de nieuwe virtuele wereld metaverse, kun je rustig spreken van een megahype. De metaverse is een wereld waar sociale media, spellen en webwinkels in 3D samenkomen. En daar heb je snelle software voor nodig, zoals Unreal Engine van Epic Games.
Lees verder

Twitter kiest: Elon Musk moet aandelen Tesla verkopen
Twitter-gebruikers willen dat Elon Musk 10 procent van zijn aandelen in Tesla verkoopt. Musk had de poll zelf georganiseerd: 57,9 procent van de ruim 3,5 miljoen stemmers is voor.
Lees verder

Belgische rechter bepaalt vandaag of fietskoeriers Deliveroo echte zelfstandigen zijn
De Belgische rechter doet vandaag uitspraak in de zaak die het arbeidsauditoraat en 27 fietskoeriers hebben aangespannen tegen maaltijdbezorger Deliveroo. De belangrijkste vraag in dit proces is of een werknemer die voor Deliveroo werkt als een echte zelfstandige kan worden beschouwd.
Lees verder