Doorgaan naar hoofdcontent

Oostenrijk voert lockdown én verplichte vaccinatie in

Oostenrijk voert lockdown én verplichte vaccinatie in
Oostenrijk hanteerde sinds vorige week een lockdown specifiek voor ongevaccineerden, maar vanaf gaat het hele land weer op slot. Dat geldt dus ook voor gevaccineerden. Afgelopen vrijdag werd ook een vaccinatieplicht aangekondigd per 1 februari.
Lees verder

Rellen gevolg van 'cocktail van frustraties'
Het was vannacht op meerdere plekken in Nederland opnieuw onrustig. In Enschede en Groningen werden noodbevelen afgegeven in de binnenstad, en bij het voetbalstadion van Cambuur staken groepen vuurwerk af. Allemaal uit protest tegen de coronamaatregelen en tegen de mogelijke komst van het 2G-beleid.
Lees verder

Bijna een vijfde van alle bedrijventerreinen voldoet al aan zero-emissie
Het aantal bedrijventerreinen dat nu al aan de Parijse energienorm van 2050 voldoet, is vorig jaar gestegen van veertien naar achttien procent. Dat blijkt uit een inventarisatie van Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN) en onderzoeksbureau Rienstra, ingezien door BNR.
Lees verder

De inval van Greenpeace bij feestelijke Effie Awards
Vorige week dinsdag 16 november werden De Effies uitgereikt, de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche. Maar tijdens die feestelijke avond vond nóg een gebeurtenis plaats: de inval van Greenpeace. Greenpeace deed een oproep aan alle adverteerders om geen reclame meer te...
Lees verder

Explosieve stijging overnames en fusies in Nederland
Nergens ter wereld groeit de markt voor fusies en overnames zo sterk als in Nederland. Uit onderzoek van KPMG is gebleken dat er in de eerste zes maanden van dit jaar bijna vijfhonderd overnames plaatsvonden in Nederland. Dat is 55 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder

Oostenrijk wil coronavaccinatie verplichten 'Grote kans dat ongevaccineerden niet meer mogen skiën'
Europaverslaggever Geert Jan Hahn reist deze week door een aantal Europese landen. Hoe is het gesteld met nieuwe lockdowns en discussies over 1G, 2G en 3G? En hoe is die discussie dan bij ons in Nederland?
Lees verder

Nieuwe coronamaatregelen dreigen, vraag is of ons gedrag nu wél verandert
Premier Rutte benadrukte vandaag nog maar eens: we moeten ons echt aan de basismaatregelen houden. Want anders dreigen er weer nieuwe maatregelen. Toch gaan we ons waarschijnlijk niet anders gedragen, zegt Bas van den Putte, hoogleraar Gezondheidscommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam,...
Lees verder

Consumentenvertrouwen daalt fors
Het consumentenvertrouwen is fors gedaald in Nederland. Het vertrouwen ligt nu op min 19 en dat betekent dat het net zo laag is als in februari van dit jaar, toen we nog in een lockdown zaten. Volgens Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN Amro, zijn consumenten behoorlijk pessimistisch geworden.
Lees verder

Wetsvoorstel 2G-beleid naar Kamer gestuurd
Het demissionaire kabinet wil het omstreden 2G-systeem mogelijk maken in de horeca, de cultuursector, bij evenementen en de niet-essentiële dienstverlening, Dat staat in een wetsvoorstel dat naar de Tweede Kamer is gestuurd. De maatregel gaat niet gelden in winkels en bouwmarkten.
Lees verder

QR-code op werkvloer kan capaciteitsproblemen bij politie veroorzaken
Politieagenten en BOA's zitten er niet op te wachten dat ze een geldig coronatoegangsbewijs moeten laten zien, om aan het werk te mogen. Het zou er zelfs toe kunnen leiden dat er capaciteitsproblemen ontstaan. Dat zeggen politievakbond ANPV en de BOA-bond tegen BNR.
Lees verder

Ruim 100.000 Nederlanders hebben liever een uitkering dan werk
Één op de tien Nederlanders die vallen onder het onbenut arbeidspotentieel is minder gemotiveerd om te gaan werken door de goede regels die we hebben voor mensen zonder betaalde baan. Volgens het CBS vallen in totaal een miljoen Nederlanders binnen die groep.
Lees verder

Ziekenhuizen begonnen met voorbereidingen code zwart
Ziekenhuizen zijn begonnen met de voorbereidingen op de zogenoemde code zwart. Het Radboudumc in Nijmegen en het Rotterdamse Erasmus MC scholen medewerkers bij over de patiëntselectie die zij moeten maken als ziekenhuizen niet meer alle acute zorg kunnen leveren. Ook het Maastricht UMC+ heeft de...
Lees verder