Doorgaan naar hoofdcontent

Musk verkoopt voor 5 miljard aan Tesla-aandelen na Twitterpoll

Musk verkoopt voor 5 miljard aan Tesla-aandelen na Twitterpoll
Elon Musk heeft Tesla-aandelen ter waarde van ongeveer 5 miljard dollar verkocht, blijkt uit documenten die de Tesla-topman woensdag vrijgaf. Dat deed hij nadat hij zijn volgers op Twitter afgelopen weekend vroeg of hij 10 procent van zijn aandelen in het bedrijf moest verkopen.
Lees verder

Twijfel over beschikbaarheid Duitse IC's voor Nederlandse coronapatiƫnten
De afspraak van minister Hugo de Jonge met Duitsland om coronapatiƫnten op te vangen in de ziekenhuizen, is onder druk komen te staan door drukte op de Duitse IC's.
Lees verder

Nederlands verzet tegen soepeler staatssteunregels
Samen vijf andere EU-landen komt Nederland in het geweer tegen versoepeling van de staatssteunregels voor bedrijven in de Europese Unie. Ze vrezen dat de Europese Commissie te veel de oren laat hangen naar landen als Frankrijk en Duitsland die hun industrie willen versterken.
Lees verder

'OMT adviseert korte lockdown van twee weken'
Het OMT adviseert het kabinet 'lockdown-achtige maatregelen' om het stijgend aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Dat meldt de NOS aan de hand van bronnen rondom het OMT, dat een lockdown van twee weken zou adviseren.
Lees verder

De Hoop Scheffer: Neem Defensie serieus
Er zou meer aandacht en geld gestoken moeten worden in het Defensiebudget. Daarvoor pleit oud-minister van Buitenlandse Zaken en oud secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer. 'Het is treurig dat er niets met de Defensiebegroting gebeurt.'
Lees verder

Streamingdienst Disney+ groeit minder hard dan verwacht
Disney stelt teleur met de cijfers over het derde kwartaal. De omzet steeg weliswaar met ruim een kwart ten opzichte van een jaar eerder, maar er was een hogere stijging verwacht. Bovendien was de aangepaste winst per aandeel 37 dollarcent, terwijl er 49 dollarcent werd verwacht. Een jaar geleden...
Lees verder

Kabinet niet eens over strengere maatregelen
Het demissionair kabinet is het donderdagmiddag nog niet eens geworden over de te nemen coronamaatregelen. Het overleg gaat in de avond verder. Dat melden ingewijden in Den Haag.
Lees verder

Liveblog | Nieuw record: meer dan 16.000 positieve testen
Na twee maanden van versoepelingen komen er weer strengere coronaregels, nu de besmettingen flink opgelopen zijn. We houden je hier op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
Lees verder

Recordaantal coronabesmettingen gemeld; 'Verdubbeling blijft maar doorgaan'
Er is een nieuw record gemeld van aantal positieve coronatesten. In de afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 16.364 positieve coronatesten gemeld. Nog nooit zijn zoveel mensen positief getest op het coronavirus als afgelopen etmaal.
Lees verder

Samsom: 'Glasgow gaat beter dan gedacht'
Na een week van mooie woorden en nog mooiere intenties begint het eindspel op de klimaattop in Glasgow . De komende dagen moet duidelijk worden welke afspraken de wereldleiders met elkaar maken om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan.
Lees verder

Bouw nieuw Feyenoord-stadion valt 180 miljoen euro duurder
Feyenoord heeft de plannen voor de bouw van een nieuw stadion voorlopig weer uitgesteld, omdat de bouwkosten 180 miljoen euro hoger uitvallen dan het bedrag van 444 miljoen dat de club als maximum heeft gesteld. De club speelt voorlopig nog jaren in stadion De Kuip, zeiden commissarissen Toon van...
Lees verder

Boosterprikken en medicijnen moeten 'zoveel mogelijk vrijheden' opleveren
Met boosterprikken en antivirale middelen moeten er 'zoveel mogelijk vrijheden' terugkomen, zegt gezondheidseconoom David Ikkersheim van adviesbureau KPMG. 'Kunnen we zorgen dat we met boosters, antivirale middelen en eventueel zo min mogelijk tijdelijke maatregelen, toch zoveel mogelijk vrijheden...
Lees verder