Doorgaan naar hoofdcontent

Kledingapp Shein beschuldigd van uitbuiting

EMERCE
Kledingapp Shein beschuldigd van uitbuiting
Een Zwitsers onderzoeksrapport beschuldigt de populaire kledingapp Shein van moderne slavernij. Werknemers in Chinese fabrieken draaien werkweken van 75 uur tegen een hongerloon.
Lees verder

AFM waarschuwt consumenten voor malafide beleggingen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten voor Grinta Invest. De site verleent online beleggingsdiensten en zet Nederlandse financial influencers (finfluencers) en websites in ter promotie.
Lees verder

Ksa treedt op tegen netwerk illegale online bingo's
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een einde gemaakt aan Dordtse Queens: een groep op Facebook die illegale online bingo's organiseerde.
Lees verder

Google onder actiever toezicht Britse privacywaakhond
Google accepteert een derde partij die toezicht houdt op nieuwe ontwikkelingen in Chrome. Meer specifiek: het uitfaseren van 3rd party cookies en het invoeren van Googles eigen opvolger daarvan.
Lees verder

Investeringsbedrijf koopt virtuele grond
Het is mogelijk een nieuwe trend: virtueel vastgoed. Een investeringsbedrijf heeft voor 2,2 miljoen euro virtuele 'grond' gekocht op het metaverseplatform Decentraland. Verschillende percelen zijn te koop voor cryptomunten.
Lees verder

'Blokkade Facebook-overname Giphy is aanstaande'
De Britse toezichthouder Consument & Markt zou op het punt staan de beoogde overname van Giphy door Facebook te blokkeren.
Lees verder

Online platform EduXchange voor uitwisseling studenten
Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research Universiteit Utrecht en UMC Utrecht hebben een platform ontwikkeld waarmee studenten met één klik op de knop vakken volgen bij de partnerinstellingen.
Lees verder

Podcastapp NPO Luister mogelijk open voor derden
De NPO sluit niet uit ooit te willen overwegen om zijn podcastapp Luister open te stellen voor aanbod van derde partijen.
Lees verder

'Jack Dorsey verlaat Twitter als CEO'
Jack Dorsey zal binnenkort zijn rol als CEO van Twitter neerleggen, zo melden bronnen aan CNBC. Het gerucht zorgt ervoor dat het aandeel met 10 procent is gestegen, hoewel niet duidelijk is wie zijn opvolger wordt. De handel is zojuist stilgelegd.
Lees verder