maandag 8 november 2021

Kamerstukken ministerie van EZ: Bestedingsplannen additionele klimaatmaatregelen

Bestedingsplannen additionele klimaatmaatregelen
Het kabinet heeft besloten om € 6,8 miljard vrij te maken voor aanvullende klimaatmaatregelen in de komende jaren. Voor 4 maatregelen staan in dit document de concrete bestedingsplannen.
Lees verder

Kamerbrief bij bestedingsplannen additionele klimaatmaatregelen
Minister Blok (EZK) informeert de Tweede Kamer over de bestedingsplannen voor aanvullende klimaatmaatregelen in de komende jaren.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over het bericht High Tech Campus niet naar Amerikanen, maar in handen van Singaporese staat
Minister Blok (EZK) beantoordt vragen van lid Nijboer (PvdA) over het bericht High Tech Campus niet naar Amerikanen, maar in handen van Singaporese staat.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen uit begrotingsbehandeling EZK
Minister Blok (EZK) en staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) geven antwoord op vragen gesteld tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in de Tweede Kamer.
Lees verder

Aanbiedingsbrief antwoorden op Kamervragen uit begrotingsbehandeling EZK
Minister Blok (EZK) en staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) sturen de antwoorden op vragen gesteld tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) naar de Tweede Kamer.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het bericht 'Litouwen adviseert consument geen Xiaomi-telefoons meer te kopen'
Minister Blok (EZK) beantwoordt vragen over het bericht 'Litouwen adviseert consument geen Xiaomi-telefoons meer te kopen'. De vragen zijn van het Kamerlid Rajkowski (VVD).
Lees verder

Kamerbrief over vierde nota van wijziging Belastingplan 2022 - Energiebelasting
De staatssecretaris Vijlbrief (Financiën - Fiscaliteit en Belastingdienst) en staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) sturen de vierde nota van wijziging op het wetsvoorstel Belastingplan 2022. Deze nota van wijziging gaat over de tijdelijke compensatie van de energiebelasting in 2022.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over kabinetsbrief steun- en herstelpakket vanaf het vierde kwartaal van 2021
Minister Blok (BZK) geeft antwoord op vragen over de kabinetsbrief over het steun- en herstelpakket vanaf het vierde kwartaal van 2021. De vragen zijn gesteld door fracties van de Eerste Kamer van GroenLinks, PvdA en de fractieNanninga, ondersteund door de fractie van de PvdD.
Lees verder

Kamerbrief over COP26-verklaring transitie groene energie en beëindiging overheidssteun fossiele energiesector
Staatssecretaris Vijlbrief (Fiscaliteit en Belastingdienst) informeert de Tweede Kamer dat het demissionaire kabinet de COP26-verklaring wil tekenen. Dit betekent dat het priotiteit zal geven aan de transitie naar een groene energievoorziening en in 2022 zal werken aan nieuw beleid voor het beëindigen van internationale overheidssteun aan de fossiele energiesector, in het bijzonder voor wat betreft de exportkredietverzekering.
Lees verder