maandag 1 november 2021

Jan Kees de Jager springt aan boord bij reis-startup Welcome to the World

EMERCE
Jan Kees de Jager springt aan boord bij reis-startup Welcome to the World
Voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) is ingestapt in het Welcome to the World, een video-platform dat de reiziger en de industrie direct aan elkaar koppelt.
Lees verder

Rwanda wil netwerk van 330.000 satellieten
De ruimtevaartorganisatie van Rwanda, die nog maar een paar maanden oud is, wil een megaconstellatie van bijna 330.000 (internet)satellieten bouwen. Dat staat in in een aanvraag voor de Internationale Telecommunicatie-unie (ITU).
Lees verder

Minimumeisen aan digitale veiligheid slimme apparaten
Voor de digitale veiligheid van apparaten die met het internet zijn verbonden - het zogenoemde Internet-of-Things (IoT) - komen minimumeisen. Producten die hier niet aan voldoen zijn vanaf medio 2024 op de gehele EU-markt verboden.
Lees verder

De holografische quantum-Xbox van 2042
Microsoft maakt jonge gebruikers van de XBox alvast lekker voor de spelcomputer van het jaar 2042. En dat moet uiteraard een quantum computer worden met een rekenkracht van 1 exaflops.
Lees verder

Infographic: Delta heeft de snelste helpdesk in 2021
Als consument word je momenteel het snelst geholpen door kabelbedrijf Delta, terwijl je geduld bij Budget Alles-in-1 het meest op de proef wordt gesteld. Dat blijkt uit het jaarlijkse helpdeskonderzoek van Providercheck.
Lees verder

Hands-On: Nokia T20 Android tablet
Wie het tegen Apple wil opnemen moet onder de laagste prijs blijven, zal Nokia hebben gedacht. Het bedrijf heeft een eerste 10 inch tablet op de markt gebracht voor slechts 219 euro.
Lees verder

Emerce Financials: Herhaling maakt het ecosysteem volwassen
Het Nederlandse fintech-landschap is zich sinds een aantal jaar stormachtig aan het ontwikkelen met opvallende successen als Adyen, Mollie, Bunq en Bux. Op Emerce Financials, dinsdag 2 november, laten Thomas Mensink (Golden Egg Check), Jan Willem Nieuwenhuize (ING Ventures) en Friso Roscam Abbing (Finch Capital) hun licht schijnen over deze opkomende markt.
Lees verder

Tesco sluit distributiedeal met Gorillas
De Engelse supermarkt Tesco legt een populair deel van zijn assortiment in de schappen bij Gorillas. De flitsbezorger krijgt een eigen magazijn achterin de supermarkt.
Lees verder

Salesforce: ondanks groeistagnatie toch meer online omzet tijdens feestdagen
Hoewel de Nederlandse online verkoop in het derde kwartaal nog steeds harder groeide (18 procent) dan het wereldwijde gemiddelde (11 procent), is het verschil aanzienlijk kleiner dan het vorige kwartaal. Daarmee lijkt de groei in Nederlandse e-commerce meer in lijn te komen met het wereldwijde groeitempo, evenals met de groeitrend van vóór de pandemie. Die conclusie trekt Salesforce uit eigen onderzoek.
Lees verder