Doorgaan naar hoofdcontent

Investeerder Keen opent nieuw fonds: 120 miljoen euro

EMERCE
Investeerder Keen opent nieuw fonds: 120 miljoen euro
De Nederlandse venturecapitalist Keen Venture Partners opent zijn twee fonds en heeft 120 miljoen beschikbaar om Europese techbedrijven te helpen groeien.
Lees verder

CEO Herman Bramer weg bij elektronicaketen BCC
Herman Bramer heeft besloten zijn rol als CEO bij BCC te beëindigen. Bramer gaf de laatste vijf jaar leiding aan de winkelformule. Caspar Klinkhamer, die sinds oktober actief is in het MT van BCC, neemt functie van CEO tijdelijk waar.
Lees verder

CBS: Groei internetverkopen neemt af
In het derde kwartaal van 2021 was de internetomzet 10 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de laagste omzetgroei in zeven jaar. De internetverkopen namen in het eerste jaar na het uitbreken van de coronacrisis in maart 2020 sterk toe. Maar inmiddels keren consumenten weer terug naar fysieke winkels.
Lees verder

Online supermarkt Manaw breidt het bezorggebied uit
Online supermarkt Manaw breidt het bezorggebied uit. In 23 extra steden hebben consumenten nu de mogelijkheid om bij Manaw te bestellen nadat eerder Amsterdam en Zaandam waren toegevoegd.
Lees verder

Alleen kleine internetaanbieders groeien in verzadigde breedbandmarkt
De kleine internetaanbieders zijn in het derde kwartaal het hardst gegroeid op de Nederlandse breedbandmarkt. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. De twee marktleiders, KPN en Ziggo, verloren beide klanten. De Nederlandse breedbandmarkt is verzadigd en de eventuele groei komt vooral van een toename van het aantal huishoudens. De grote spelers weten hun klanten niet vast te houden. KPN verloor ongeveer 8000 abonnees en had er in totaal bijna 2,8 miljoen eind september. Ziggo raakte in drie maanden ongeveer 14.000 thuisbreedbandklanten kwijt, in lijn met dubbelcijferige verliezen per kwartaal sinds het derde kwartaal van 2020. Samen zijn KPN en Ziggo nog steeds goed voor bijna 80 procent van de consumentenbreedbandmarkt. Zowel KPN als Ziggo compenseren de terugloop op de consumentenmarkt met groei in het B2B-segment. KPN kreeg in het derde kwartaal zo'n 5000 zakelijke breedbandklanten bij, VodafoneZiggo 3500.
Lees verder

VN: Inflatie stijgt door hogere transportkosten
De toename van transportkosten wereldwijd kan volgend jaar een inflatie opleveren van anderhalf procent, zo klinkt het vanaf een VN-conferentie over handel en ontwikkeling.
Lees verder

Amazon en Starbucks openen gezamenlijke winkel
De eerste Starbucks Pickup with Amazon Go is donderdag in gebruik genomen in New York. De ruimte omvat een Starbucks-balie voor het ophalen van mobiele bestellingen; een Amazon Go-markt die het kassaloze kassasysteem van het bedrijf gebruikt en een lounge met individuele werkplekken, tafels, stopcontacten en USB-poorten.
Lees verder

DoorDash kiest Stuttgart als testmarkt
De Amerikaanse bezorgdienst DoorDash start zijn Duitse activiteiten in Stuttgart. Die stad moet uitwijzen of er in Duitsland animo is voor DoorDash.
Lees verder

Belgische investeerder in Klarna
De Belgische investeerder GBL, van de vermogende Frère-familie, blijkt aan belang te hebben genomen in betaalbedrijf Klarna.
Lees verder