Doorgaan naar hoofdcontent

DNB: ECB vernieuwt analytisch raamwerk voor monetaire besluitvorming

De Nederlandsche Bank
ECB vernieuwt analytisch raamwerk voor monetaire besluitvorming
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat de analyses voor monetaire besluiten vernieuwen en verbreden. Binnen het nieuwe analytische raamwerk zullen de economische en monetaire analyses meer in samenhang worden gebruikt, en zal meer aandacht zijn voor langetermijnontwikkelingen en financiële stabiliteit
Lees verder

Aandacht voor klimaatverandering bij uitvoering monetaire strategie ECB
De ECB gaat klimaatoverwegingen meenemen bij de uitvoering van de nieuwe monetaire strategie. Een hiervoor opgesteld actieplan voorziet in een aanpassing van modellen en statistieken, waardoor de ECB meer zicht krijgt op de invloed die klimaatverandering heeft op de economie en financiële sector.
Lees verder

Kredietwaardigheid Nederlandse bedrijven tot nu toe op peil
Banken beoordelen de kredietkwaliteit van Nederlandse bedrijven over het algemeen niet lager dan voor de coronacrisis. In het merendeel van de hardst getroffen sectoren zijn de niet-presterende leningen (NPL) na uitbraak van COVID19 wel duidelijk opgelopen.
Lees verder

Overstromingen kunnen ook de financiële sector raken
De gevolgen van klimaatverandering worden steeds meer zichtbaar. Mede hierdoor staan klimaatrisico's tegenwoordig ook binnen de financiële sector hoog op de agenda.
Lees verder