woensdag 20 oktober 2021

Mobiele bank N26 haalt 900 miljoen dollar op

EMERCE
Mobiele bank N26 haalt 900 miljoen dollar op
De mobiele bank N26 heeft 900 miljoen dollar aangetrokken in de grootste financieringsronde tot nu toe voor een digitale bank in Europa. Het Duitse bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op 9 miljard dollar.
Lees verder

Forse boete voor Booking.com na klachten Parijs
Booking.com is door de rechtbank in Parijs maandag veroordeeld tot een boete van 1,2 miljoen euro wegens het niet respecteren van sommige bepalingen van de toeristische regelgeving.
Lees verder

Belg krijgt digitale kluis
Elke Belg krijgt vanaf 2023 een digitale portefeuille, waarin onder meer de identiteitskaart en het rijbewijs worden opgeslagen. Daarmee kunnen Belgen zich ook identificeren. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) heeft de portefeuille maandag aangekondigd.
Lees verder

Bol.com en Tonny Media houden crossover-podcastcampagne
Bol.com laat vier titels van podcastuitgever Tonny Media een eigen product verzinnen en, als onderdeel van die campagne, gaat het ook op de markt brengen via zijn platform.
Lees verder

Techleap.nl en incubators bundelen krachten om deeptech startups te helpen
Pole Position, een nieuw initiatief om zogenoemde deeptech-ondernemers te begeleiden van startup- naar scaleup-fase, is officieel van start gegaan.
Lees verder

Fabrikant iPhone toont elektrische auto's
Foxconn heeft drie referentiemodellen gepresenteerd van elektrische voertuigen die het kan maken voor belangstellenden merken.
Lees verder

Ook de zesde Google Pixel komt niet naar Nederland
Google heeft vanavond zijn alweer zesde generatie Pixel smartphones aangekondigd, dit keer met eigen chip, maar ook nu weer zullen Nederlanders en Belgen hun toestel via de import moeten kopen. Opmerkelijk omdat de voorloper Nexus ooit wel werd verkocht in deze contreien.
Lees verder

Netflix ziet markt weer aantrekken
Na twee teleurstellende kwartalen ziet Netflix de markt weer aantrekken. De omzet steeg in het derde kwartaal naar 7,5 miljard dollar, en er werden 4,4 miljoen nieuwe abonnees ingeschreven.
Lees verder

'Facebook wil bedrijfsnaam veranderen'
Facebook verandert mogelijk zijn bedrijfsnaam om zijn vele activiteiten beter te weerspiegelen, zeker nu het een nieuw virtueel platform of metaverse wil bouwen.
Lees verder