donderdag 28 oktober 2021

Kleine energieleveranciers zwaar in de problemen

EMERCE
Kleine energieleveranciers zwaar in de problemen
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de vergunning van Welkom Energie voor het leveren van elektriciteit en gas aan consumenten en kleinverbruikers in. Door de hoge energieprijzen heeft het bedrijf aangegeven niet meer aan de vergunningsvoorwaarden te kunnen voldoen. Alle klanten van Welkom Energie worden overgenomen door Eneco.
Lees verder

Winkelketen Big Bazar naar BB Retail
Mirage Retail Group (MRG), het bedrijf achter BCC en Blokker, verkoopt zijn discount formule aan BB Retail. De fysieke discountformule sluit minder goed aan bij de omnichannel toekomstvisie.
Lees verder

Spotify rekent op 400 miljoen gebruikers in 2021
Muziekdienst Spotify heeft naar eigen zeggen het afgelopen kwartaal zeer goed gepresteerd. Zowel omzet als brutomarge en bedrijfsresultaat gingen omhoog. De abonneegroei was in lijn met de verwachtingen.
Lees verder

Grootschalige actie tegen verkoop illegale goederen via het dark web
Tijdens een gecoördineerde internationale operatie hebben politiediensten uit negen verschillende landen in totaal 150 personen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij het kopen of verkopen van illegale goederen via het dark web, waaronder drugs.
Lees verder

Test Aankoop: geen doeltreffende concurrentie tussen telecomaanbieders
De Belgische ministerraad lijkt van mening te zijn dat de marktwetgeving volstaat om een gezonde en doeltreffende concurrentie tussen telecomaanbieders tot stand te brengen. Consumentenorganisatie Test Aankoop moet echter vaststellen dat het tegendeel waar is: jaar na jaar stijgt de telecomfactuur voor de Belgische consument. Tussen 2017 en 2021 zijn de telecomprijzen gemiddeld met 3 tot 6 procent gestegen.
Lees verder

KPN en Vodafone halen telefoons uit winkels na overvallen
KPN haalt het merendeel van zijn telefoonwinkels in en om Amsterdam, in totaal zo'n negen, leeg vanwege voortdurende overvallen op hun vestigingen.
Lees verder

Samsung boekt grootste kwartaalwinst in drie jaar
Samsung heeft het derde kwartaal afgesloten met een nettowinst van 12,3 biljoen won, omgerekend ruim 9 miljard euro. Deze grootste kwartaalwinst in drie jaar heeft het bedrijf met name te danken aan zijn chipdivisie. De Zuid-Koreaanse firma is de grootste maker van geheugenchips ter wereld.
Lees verder

EMERCE Top 10 European Startups 2021: de genomineerden
Dit jaar vindt wederom de verkiezing van de Emerce Top 10 European Startups plaats. Hieronder presenteren we de tien genomineerden. De uitslag wordt bekendgemaakt op 11 november, de dag dat de online video Collection van eDay live gaat.
Lees verder

Aantal actieve kopers eBay daalt
Veilinghuis eBay boekte het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst op een hogere omzet, toch vielen de cijfers mee.
Lees verder