maandag 11 oktober 2021

Alternatieve zoekmachines willen maatregelen tegen Google

EMERCE
Alternatieve zoekmachines willen maatregelen tegen Google
Een aantal zoekmachines waaronder DuckDuckGo wil dat Europa met nieuwe wetgeving druk uitoefent op Alphabet, het moederbedrijf van Google.
Lees verder

YouTube zoekt podcastbaas
YouTube is op zoek naar een directeur die de podcastactiviteiten op het videoplatform vorm kan geven en professionaliseren.
Lees verder

Hiber geeft vergunning IoT-satellieten terug
Het Nederlandse satellietenbedrijf Hiber, dat een netwerk voor smalbandinternet zou lanceren, geeft zijn licentie terug. De vier gelanceerde satellieten doen hun werk niet.
Lees verder

Procedures tegen TikTok lopen averij op
Verschillende Nederlandse organisaties die procedures tegen TikTok hadden willen voeren, hebben averij opgelopen. Twee van de drie stichtingen hebben mogelijk een ongeldige claim. De advocaten van TikTok geven aan dat de stichtingen zich niet hebben gehouden aan wettelijke termijnen.
Lees verder

Corona zet post terug op de kaart
Een kwart van de Nederlanders heeft sinds maart 2020 meer kaartjes verstuurd dan daarvoor. Dat gebeurde vaak fysiek, maar bijna net zo vaak ook via onlinediensten. Dit blijkt uit een onderzoek van PostNL in het kader van Wereld Postdag, op 9 oktober.
Lees verder

Infographic: Aantal cybersecuritybedrijven in vijf jaar tijd verdubbeld
Cijfers uit het KVK-Handelsregister geven aan dat het aantal vestigingen van cybersecuritybedrijven tussen 2016 en 2021 steeg van 554 naar 1048. Vooral in Noord-Holland en Zuid-Holland kwamen er veel vestigingen bij, maar liefst 259.
Lees verder

Hannah Wickes (Ecosia): 'We stimuleren burgerlijke ongehoorzaamheid'
Met iedere nieuwe lockdown die werd aangekondigd, zag Ecosia zijn gebruikscijfers pieken. De Duitse 'zoekmachine die bomen plant' raakt een snaar bij zijn overwegend jonge doelgroep die in actie wil komen tegen klimaatverandering. Het bedrijf nestelt zich bovendien in steeds meer ecosystemen en groeit met een afwijkend bedrijfsmodel uit tot een veelgebruikt alternatief voor regulars als Google en Bing. "Het bedrijf is van zichzelf en kan nooit verkocht worden", stelt Chief Marketing Officer Hannah Wickes.
Lees verder

OESO akkoord over universele belasting voor Big Tech
De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft overeenstemming bereikt over een universele belasting, waarbij wereldwijde technologiebedrijven vanaf 2023 een minimumbelastingtarief van 15 procent moeten betalen, ongeacht hun locatie.
Lees verder

'Ook digitale infrastructuur in gevaar door hoge energieprijzen'
De overheid moet per direct ingrijpen in de energiemarkt, vindt de brancheorganisatie voor datacenters in Nederland. Volgens de sector zorgt de prijsstijging van 1000% in één jaar ervoor dat energie-intensieve bedrijven worden aangetast in hun concurrentiepositie en zelfs in hun bestaan.
Lees verder