dinsdag 21 september 2021

'Vaccinatiegraad EU-lidstaten verschilt enorm'

'Vaccinatiegraad EU-lidstaten verschilt enorm'
De Europese Unie wilde vandaag 70 procent van alle volwassenen ingeënt hebben tegen het coronavirus. Deze deadline werd begin dit jaar gesteld. Europa-correspondent Stefan de Vries meldt dat het doel is behaald, maar dat dit niet betekent dat alle landen er even goed voor staan. Het gaat namelijk...
Lees verder

Platenlabel UMG komt naar Nederlandse beurs
Platenlabel Universal Music Group (UMG) gaat vandaag in Amsterdam naar de beurs. Het label van artiesten als Taylor Swift, Billie Eilish en Lady Gaga is bij de beursgang 33 miljard euro waard. Daarmee is het één van de grootste beursgangen van de afgelopen jaren.
Lees verder

Jetten vervangt Kaag bij Politieke Beschouwingen
Sigrid Kaag zal bij de Algemene Politieke Beschouwingen niet het woord voeren namens D66. Via Twitter laat ze weten dat het 'democratisch onzuiver en niet geloofwaardig' is om vanuit de Kamer begrotingen te behandelen die ze zelf als minister opgesteld heeft. Rob Jetten is haar vervanger en zal...
Lees verder

'Het lijkt een sombere Prinsjesdag te worden'
Het wordt misschien wel de somberste Prinsjesdag in jaren. Hoewel er miljarden te verdelen zijn, blijven de stukgelopen formatie en de verziekte onderlinge verhoudingen de dag overschaduwen, meldt politiek verslaggever Thomas van Groningen vanuit Den Haag.
Lees verder

Afhandeling toeslagenaffaire kost al 5 miljard euro
Het demissionaire kabinet trekt komend jaar nog eens 1,1 miljard euro uit voor de afhandeling van de toeslagenaffaire. Dat blijkt uit begrotingsstukken die RTL Nieuws heeft ingezien. Daarmee kost het toeslagenschandaal de Nederlandse staat inmiddels al vijf miljard euro.
Lees verder

Koningin Máxima draagt jurk van modehuis Natan
Tijdens Prinsjesdag draagt koningin Maxima een jurk van het modehuis Natan, meldt modejournalist Josine Droogendijk op Twitter. Ze draagt oranjeroodkleurige handschoenen en een rode hoed en een top. Droogendijk wordt gezien als kenner van de kleding van Máxima.
Lees verder

Eerste politieke reacties op Troonrede
De troonrede is afgelopen en de eerste politici zijn er al met hun reacties. Hieronder staat een overzicht van de eerste reacties.
Lees verder

'Troonrede onnodig depressief'
De Troonrede was een somber verhaal, zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen in een eerste reactie. 'Het begon met een opsomming van veel grote problemen in Nederland zoals de polarisatie, corona, de mislukte evacuatie uit Afghanistan en de rechtstaat die onder druk staat. Ook benadrukte de...
Lees verder

Henk Kamp en Ben Knapen nieuwe ministers Defensie en BuZa
VVD'er Henk Kamp en CDA'er Ben Knapen zijn de beoogde opvolgers voor de afgetreden ministers Bijleveld en Kaag. Dat melden bronnen aan het ANP. Kamp wordt voorgedragen als nieuwe minister van Defensie, Knapen als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Vakbond FNV mist arbeidsmarkt en koopkracht in troonrede
Vakbond FNV is 'onaangenaam verrast' dat er in de troonrede eigenlijk geen aandacht was voor de arbeidsmarkt en koopkrachtherstel. 'Er klonk een bedankje voor al die mensen in cruciale beroepen, maar geen keihard noodzakelijke verbetering van hun arbeidsvoorwaarden en verlaging van de onhoudbare...
Lees verder

Rust keert terug bij Tweede Kamergebouw
De politie heeft dinsdag demonstranten tegengehouden die richting het tijdelijke onderkomen van de Tweede Kamer trokken in Den Haag. De actievoerders, die voornamelijk demonstreren tegen het coronabeleid, werden eerder door de politie opgeroepen om van het Plein naar het Malieveld te gaan.
Lees verder

Koolmees: debat 'functie elders' vertraagde formatie enorm
Het debat in de Tweede Kamer over de 'functie elders' notulen heeft een hypotheek gelegd op het formatieproces in de maanden daarna. Dat zegt demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelgenheid Wouter Koolmees (D66) in de Prinsjesdaguitzending van BNR.
Lees verder