dinsdag 14 september 2021

Aandelen Chinese vastgoedreus Evergrande kelderen

Aandelen Chinese vastgoedreus Evergrande kelderen
De door schulden geplaagde Chinese vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group ging dinsdag hard onderuit op de beurs in Hongkong. Het concern waarschuwde voor een aanhoudende significante daling van de verkopen in september. Als het bedrijf omvalt - kan dat de hele Chinese markt keihard raken,...
Lees verder

Burgemeesters: zorgen om handhaving cornaregels
Burgemeesters maken zich zorgen over het handhaven van de nieuwe coronaregels. Bronnen rond het Veiligheidsberaad bevestigen dat aan BNR. In het beraad zitten de 25 voorzitters van de Veiligheidsregios. Later deze ochtend overleggen ze met het kabinet over de maatregelen die vanavond in de...
Lees verder

Landsadvocaat: trek vergunning boeren in om stikstofdoelen te halen
Om de stikstofcrisis aan te pakken, is het 'onontkoombaar om ook al direct in te zetten op niet-vrijwillige beƫindiging' van vergunningen van boerderijen die dichtbij een beschermd natuurgebied liggen. Dat heeft de landsadvocaat geschreven in een advies aan het ministerie van Landbouw, bevestigt...
Lees verder

Hoogleraar: Task Force drugsbestrijding slecht plan
'Het is geen goed idee om een apart team op te zetten in de strijd tegen de drugscriminaliteit.' Dit zegt bijzonder hoogleraar Ondermijningsstudies Pieter Tops in BNR's Big Five. Volgens Tops is het beter om de Nationale Recherche te versterken.
Lees verder

Groene vermogensfondsen weinig transparant
Het ontbreekt bij Nederlandse groene vermogensfondsen nog aan transparantie, schrijft toezichthouder AFM vandaag in een tussentijds rapport. Volgens het rapport is maar liefst 60 procent van alle fondsen nog niet duurzaam te noemen, en bij de overige 40 procent plaatst het vraagtekens.
Lees verder

Horeca wil coronabewijs niet gebruiken
Terwijl de anderhalve meter-regel per 25 september waarschijnlijk gaat verdwijnen, blijft de horeca vastzitten aan coronaregels. Ook na die datum moet de horeca na middernacht sluiten, zo blijkt uit de gelekte informatie van de coronapersonferentie van dinsdagavond.
Lees verder

Evenementenbranche: 'Waarom wij niet naar 100 procent?'
Grote evenementen, zoals popconcerten, mogen waarschijnlijk vanaf 25 september weer. De voorwaarde is wel dat hooguit 75 procent van de zaal wordt gebruikt en dat bezoekers een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.
Lees verder

Liveblog corona | Nachtclubs mogen open tot middernacht
Het coronavirus houdt Nederland en de wereld al meer dan een jaar in zijn greep. Volg hier de actuele ontwikkelingen rond de coronacrisis.
Lees verder

Kabinet houdt TVL-regeling mogelijk in leven
Het kabinet denkt erover om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) door te trekken na 1 oktober. Dat melden Haagse bronnen aan BNR. Eerder wilde het kabinet de TVL-regeling stopzetten. Er zouden speciale steunmaatregelen komen per sector, voor nachtclubs, maar dat blijkt nu te ingewikkeld te zijn.
Lees verder

Advocaat Taghi wraakt rechtbank
Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, wraakt de rechtbank in het Marengoproces. De advocaat doet dat omdat zij niet de gelegenheid zou krijgen om app-berichten van Nabil B., de kroongetuige, te gebruiken. Met die app-berichten zou ze verzoeken willen onderbouwen tegenover de rechter.
Lees verder

Europees Parlement: pak landen aan die lhbti-rechten niet respecteren
Mensen uit de lhbti-gemeenschap moeten overal hun basisrechten kunnen oefenen, en daar moet de EU voor zorgen. Dat zegt het Europees Parlement. Ook moet de Europese Commissie in actie komen tegen lidstaten die de EU-normen niet respecteren, zoals Hongarije, Polen en Roemeniƫ.
Lees verder

SGP: Boeren hebben volgens landsadvocaat geen rechten
Als het aan de landsadvocaat ligt hebben boeren geen rechten, zegt de SGP vanwege het omstreden advies dat de landsadvocaat aan het ministerie van Landbouw leverde. 'Ik dacht dat wij in een rechtstaat leefden, maar die rechtszekerheid van de boeren doet er dan opeens niet meer toe?'
Lees verder