donderdag 12 augustus 2021

Web Summit keert terug naar Lissabon

EMERCE
Web Summit keert terug naar Lissabon
De bekende internetbeurs Web Summit vindt in november gewoon weer plaats in Lissabon, zo laten de organisatoren woensdag aan Reuters weten. Vorig jaar werd het evenement nog virtueel gehouden.
Lees verder

Sterkste kwartaal in klantengroei in anderhalf jaar voor T-Mobile
T-Mobile Nederland heeft in het tweede kwartaal 70.000 nieuwe mobiele postpaid klanten aangesloten. Dat is het beste kwartaalresultaat in anderhalf jaar qua klantengroei. Inmiddels maken bijna 6,9 miljoen klanten gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile Nederland.
Lees verder

Uber vaak geen alternatief voor openbaar vervoer
Een en twee op de vijf Uber-reizen zijn geen haalbaar alternatief voor het openbaar vervoer. Dat blijkt uit een Delftse analyse van 3,5 miljoen gegevens over Uber-ritten.
Lees verder

Amerikaanse senatoren willen macht appwinkels inperken
Drie Amerikaanse senatoren komen met wetsvoorstel dat een einde moet maken aan de macht van de appwinkels van Apple en Google. Ontwikkelaars moeten niet langer gedwongen kunnen worden om de betaalsystemen van beide bedrijven te gebruiken.
Lees verder

Bpost: Grote vertragingen met pakjes van buiten EU
Behalve PostNL kampt ook bpost met de verwerking van pakjes van buiten de EU. Dat komt door de nieuwe btw-regels voor e-commerce. De pakketvervoerder erkent dat er grote vertragingen zijn.
Lees verder

Active Ants opent distributiecentrum in België
E-fulfilmentbedrijf Active Ants heeft een distributiecentrum in België geopend. Het dc van 10.000 vierkante meter groot ligt in Willebroek.
Lees verder

Max Schrems meldt 422 illegale cookiesbanners
Privacyactivist Max Schrems heeft deze week niet minder dan 422 officiële klachten over illegale cookiebanners ingediend bij verschillende Europese privacyautoriteiten. De banners zouden in strijd zijn met de Europese privacywetgeving.
Lees verder

'Freelancers verhogen uurtarief door pandemie'
De pandemie heeft aanzienlijke invloed gehad op de uurtarieven en manier van factureren bij freelancers in Nederland. Dit concludeert Fiverr, de internationale marktplaats voor freelancers. Bijna veertig procent van de freelancers heeft het tarief verhoogd.
Lees verder

Baidu vreest uitbraak deltavariant in China
Zoekbedrijf Baidu houdt rekening met de gevolgen van een nieuwe pandemie uitbraak in China. De outlook voor 2021 is naar beneden bijgesteld.
Lees verder