zondag 29 augustus 2021

Oud-vicekanselier Strache veroordeeld wegens omkoping

Oud-vicekanselier Strache veroordeeld wegens omkoping
De Oostenrijkse oud-vice-kanselier en voormalig leider van de rechts-populistische FPÖ, Heinz-Christian Strache, is veroordeeld voor omkoping. De rechtbank in Wenen heeft hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden opgelegd.
Lees verder

Werkzaamheden Dutch GP-organisatie dit weekend klaar
De organisatie van de Dutch Grand Prix rondt dit weekend de werkzaamheden op het circuit af. Dat zegt directeur Robert van Overdijk van Circuit Zandvoort op BNR.
Lees verder

Nieuwe demonstratie evenementensector op komst
De evenementensector gaat opnieuw demonstreren. Onder de noemer Unmute Us gaan mensen op 11 september opnieuw verschillende steden de straat op. De sector wilde een inhoudelijke reactie van het kabinet, maar deze is nog niet gekomen.
Lees verder

VS vallen IS in Afganistan aan
Een Amerikaanse drone heeft een doelwit van IS-Khorasan, de Afghaanse tak van terreurgroep Islamitische Staat (IS), succesvol aangevallen. In een verklaring meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie dat een 'planner' in het oosten van Afghanistan om het leven is gebracht.
Lees verder

Delta-variant verdubbelt kans ziekenhuisopname niet-gevaccineerden
De Delta-variant van het coronavirus verdubbelt de kans op een ziekenhuisopname voor niet-gevaccineerden ten opzichte van de Alfa-variant, concluderen onderzoekers aan de Universiteit van Cambridge na analyse van meer dan 40.000 coronabesmettingen.
Lees verder

Brede steun GroenLinks voor samenwerking met de PvdA
In GroenLinks is brede steun voor het besluit om samen met de PvdA de onderhandelingen voor de kabinetsformatie te doen. Wel is er huiver om een fusie aan te gaan. Partijleider Jesse Klaver maakte zaterdag op een partijbijeenkomst met leden in Utrecht duidelijk dat het zover nog lang niet is. 'Daar...
Lees verder

China ambivalent ten aanzien Taliban
Hoewel China met het nodige leedvermaak de Amerikaanse deconfiture beziet, kijkt het ook met gemengde gevoelens en zorgen naar de ontwikkelingen in buurland Afghanistan. Met name de grensoverschrijdende terreurdreiging van de Oeigoeren baart de Communistische Partij zorgen. 'Ze zullen het kalm aan...
Lees verder

Ambassade VS: mijd luchthaven Kabul
De Amerikaanse ambassade in Afghanistan heeft zondagochtend Amerikanen nogmaals opgeroepen uit de buurt te blijven van de luchthaven in Kabul vanwege een 'specifieke, reële dreiging'. Een anonieme veiligheidsfunctionaris op het vliegveld meldt aan persbureau Reuters dat de groepen mensen bij de...
Lees verder

Proces-Bouterse bijna ten einde
Het proces van de Surinaamse oud-president en voormalig legerleider Desi Bouterse loopt ten einde. De krijgsraad buigt zich maandag weer over de zogeheten verzetzaak tegen de veroordeling van Bouterse tot 20 jaar cel. Bouterse hoort dan mogelijk of de rechters vasthouden aan die straf.
Lees verder

Israël en Hamas weer slaags
Israëlische straaljagers hebben zaterdagavond meerdere plekken in de Gazastrook bestookt, nadat eerder op de dag Palestijnen aan de grens met Israël protesteerden en leden van Hamas brandende ballonnen oplieten in de richting van Israël.
Lees verder

Amerikanen zetten zich schrap voor orkaan Ida
Orkaan Ida is zondag uitgegroeid tot een zware storm van de 4e categorie, op dezelfde dag dat die aan land komt in de Amerikaanse staat Louisiana. Mensen zijn massaal New Orleans en andere kustgebieden ontvlucht vanwege de grote schade die er wordt verwacht.
Lees verder

China gaat online distributie 'schadelijke financiële informatie' aanpakken
China gaat internetplatforms, websites en socialemedia-accounts aanpakken die financiële informatie publiceren die volgens Peking schadelijk is voor de Chinese economie. De autoriteiten willen zo een einde maken aan praktijken van mensen die kwaad zouden spreken over de Chinese financiële markten...
Lees verder