dinsdag 31 augustus 2021

Opkoper Amazon-shops opent meer eigen distributiecentra

EMERCE
Opkoper Amazon-shops opent meer eigen distributiecentra
De fabrikant van merkproducten voor online marktplaatsten Berlin Brands Group opent een aantal nieuwe, eigen distributiecentra.
Lees verder

Netflix test games in Polen
Netflix is in Polen al begonnen met een vroege test met games. Poolse Netflix-abonnees kunnen met behulp van de Android-app de game Stranger Things: 1984 en Stranger Things 3 installeren.
Lees verder

Omzet Play Store ruim 11 miljard dollar
Google genereerde in 2019 11,2 miljard dollar aan inkomsten uit zijn Play Store met een operationele winst van 7 miljard dollar. Dat blijkt uit documenten die afgelopen weekend zijn vrijgegeven in een zaak die procureurs-generaal van Utah en 36 andere Amerikaanse staten tegen het internetbedrijf hebben aangespannen.
Lees verder

Apple neemt Nederlandse streamingdienst Primephonic over
Apple koopt voor een onbekend bedrag de Nederlandse streamingdienst Primephonic om die te integreren in Apple Music. De dienst voor klassieke muziek neemt geen nieuwe abonnees meer aan en verdwijnt al op 7 september.
Lees verder

Meer dan een miljard omzet voor Zoom, maar groei vertraagt
Hoewel Zoom Video Communications in het afgelopen kwartaal voor het eerst meer dan 1 miljard dollar aan omzet heeft behaald, daalde de koers nabeurs 11 procent vanwege de tegenvallende verwachtingen voor het huidige kwartaal. Dat is wat analisten al hadden gevreesd.
Lees verder

Online ruim 11 procent meer omzet in juli
De online omzet was in juli 11,1 procent hoger dan in juli 2020, zo meldt het CBS. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 12,6 procent meer omgezet.
Lees verder

TikTok gedagvaard om schending rechten kinderen
De Stichting Take Back Your Privacy (TBYP) daagt in samenwerking met de Consumentenbond TikTok voor de rechter. Eerder legden de organisaties al eisen neer bij het bedrijf wegens het schenden van de privacy en de consumentenrechten van kinderen.
Lees verder

'Derde Belgische webshops is jonger dan vijf jaar'
Een op drie Belgische webshops is jonger dan vijf gelanceerd. Dat blijkt uit een studie van BeCommerce, de Belgische tegenhanger van Thuiswinkel.org.
Lees verder

ACM dwingt online advertentiebedrijven te stoppen met misleiding klanten slotenmakers
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) dwingt twee online advertentiebedrijven te stoppen met het misleiden van klanten die online een slotenmaker zoeken. Deze advertentiebedrijven exploiteren een groot aantal websites die de indruk wekken van een lokale, gecertificeerde slotenmaker te zijn.
Lees verder