vrijdag 27 augustus 2021

De Gartner techhypecyclus van 2021

EMERCE
De Gartner techhypecyclus van 2021
Het is bijna een jaarlijkse traditie in augustus: de nieuwe techhypecyclus van Gartner, die zoals altijd weer behoorlijk controversieel is.
Lees verder

Klarna: 90 miljoen gebruikers
Betaalbedrijf Klarna heeft negentig miljoen actieve gebruikers en verwerkt dagelijks twee miljoen transacties. De groeiversnelling drijft de Zweden in de rode cijfers.
Lees verder

Apple versoepelt voorwaarden App Store
Apple heeft de regels voor ontwikkelaars die gebruikmaken van de App Store wereldwijd versoepeld als reactie op een rechtszaak.
Lees verder

Vier Nederlandse scale-ups in finale EIT Digital Challenge
De Nederlandse scale-ups BrainCreators, Chargetrip, Neurocast en Smartmile zijn geselecteerd voor de EIT Digital Challenge 2021. Tijdens de finale op 21 september strijden zij om een totaalbedrag van 250.000 euro.
Lees verder

Sanoma mag Iddink ook na vervolgonderzoek onder voorwaarden overnemen
Uitgever Sanoma mag Iddink overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft na een rechterlijke uitspraak meer onderzoek gedaan naar de gevolgen van deze overname.
Lees verder

Amazon start snelle bezorgingen in Braziliƫ
Amazon.com is begonnen met gratis leveringen binnen een dag aan Prime abonnees in vijftig Braziliaanse steden. Het Amerikaanse bedrijf moet wel, want rivalen MercadoLibre en Magazine Luiza weten steeds meer klanten te winnen.
Lees verder

Ivar Timmer persoonlijk lector Legal Management & Technology
Het College van Bestuur van de HvA heeft Ivar Timmer per 1 augustus 2021 benoemd tot persoonlijk lector Legal Management & Technology. Timmer onderzoekt hoe technologie in de rechtspraktijk zinvol en verantwoord kan worden ingezet.
Lees verder

Russische boete voor Booking.com wegens misbruik marktmacht
Booking.com moet in Rusland een boete van 15 miljoen euro betalen voor misbruik van marktmacht. Het online reisbureau dwingt accommodatieaanbieders om alle kamers die via booking.com tegen de beste prijs aan te bieden. Zij mogen geen lagere prijzen in rekening brengen op hun eigen websites of via andere boekingsagenten.
Lees verder

Voetbalstadion Genk wordt 5G proeftuin
Het voetbalstadion van Genk wordt de komende tien jaar de Cegeka Arena. Het bedrijf gaat er aan de slag met 5G.
Lees verder