vrijdag 2 juli 2021

Seksuele intimidatie op werk: we praten er liever niet over

pw.
Seksuele intimidatie op werk: we praten er liever niet over
Wie slachtoffer wordt van seksuele intimidatie op het werk zwijgt daar vaak over. Slechts 37 procent van de slachtoffers maakt er melding van. Vooral mannen houden meestal hun mond.
Lees verder

Geweld op de werkvloer is niet altijd genoeg voor ontslag op staande voet [rechtspraak]
Een kersverse teamleider van een supermarkt zet met harde hand een agressieve klant buiten de deur. Hoewel hij dit deed om een van zijn medewerkers te beschermen, wordt de jonge teamleider op staande voet ontslagen.
Lees verder

Een techsector met een divers en inclusief personeelsbestand
De pandemie wierp een nieuw licht op technologie. En daarbij op de kloof in vaardigheden op het gebied van cybersecurity en de noodzaak om werknemers om te scholen, schrijft Julien Lépine in zijn blog.
Lees verder

Kabinet snijdt in NOW, geen verlenging na september
Er gloort volgens het kabinet licht aan het einde van de coronatunnel en daarom zijn de bewindslieden van mening dat het wel een beetje minder kan met de loonsubsidies. Het kabinet komt daarom met een omzetverliesgrens voor de NOW. Ook wanneer ondernemers 100 procent omzetverlies lijden, mogen zij in het derde kwartaal maximaal 80 procent omzetverlies opvoeren.
Lees verder

FNV: een op tien werknemers wil volledig naar kantoor
Een op de tien werknemers wil weer volledig op kantoor werken zodra dat kan. Een groter deel van 70 procent kiest voor een combinatie tussen thuis en op locatie werken, terwijl ook volledig thuiswerken met 20 procent populairder is dan een fulltime terugkeer naar kantoor.
Lees verder

Brexit: de gevolgen voor werknemers en werkgevers
Dat het Verenigd Koninkrijk (VK) vanaf dit jaar niet meer bij de Europese Unie (EU) hoort, heeft ook gevolgen voor HR. De regels zijn immers veranderd voor Nederlanders die in het VK werken en wonen en voor Britten die in Nederland werken en wonen. Wat houdt het precies in?
Lees verder

Partnerverlof wint aan populariteit
68.374 partners, vooral vaders, hebben tot dusver gebruikgemaakt van het nieuwe partnerverlof, dat op 1 juli 2020 inging. Dat meldt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) volgens Trouw. Het instituut had een kwart meer aanvragen verwacht.
Lees verder

Je leven lang bij één bedrijf
We zijn een economie van jobhoppers, flexwerkers en nul-urencontracten geworden. Jammer, vindt Marc-Peter Pijper, want het gras is elders meestal niet groener. Juist langdurige samenwerking in teams – samen een purpose hebben - levert betekenisvolle veranderingen op.
Lees verder

'Beduidend' minder bedrijven vroegen loonsteun in tweede kwartaal
Het aantal werkgevers dat loonsubsidie NOW heeft aangevraagd voor de maanden april tot en met juni 2021, is met 46.000 "beduidend lager" dan in de vorige periodes. Dat meldt uitvoerder UWV. Het loket voor de aanvragen is woensdagnacht gesloten.
Lees verder

Ook hoogste rechter verbiedt ontslag van Hells Angel
Een brandweerman van het korps Amsterdam Amstelland mag niet worden ontslagen omdat hij lid is van de Hells Angels. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep geoordeeld, de hoogste bestuursrechter in ambtenarenzaken. Zijn dienstverband moet worden hersteld.
Lees verder

Toekomstbestendige HR bij de Koninklijke Landmacht
Zo af en toe maakt iemand een opmerking die je aan het denken zet. Gerard Schuurmans had dat tijdens de Masterclass Toekomstbestendig HR van PW, bij de businesscase waarbij Amanda Akkers vertelde over haar ervaringen bij de NS.
Lees verder

HR-wetenschapper Kilian Wawoe: 'Samenwerken draait om het collectief'
Betekent de coronapandemie het einde aan het werken op kantoor zoals we dat voor de lockdown deden? HR-wetenschapper Kilian Wawoe onderzocht welke lessen we kunnen meenemen uit deze periode. Het gevaar ligt op de loer dat we gewoon weer teruggaan naar het 'oude normaal'. "Als we nu niet even stilstaan en kijken hoe het anders kan, leren we er niets van"'
Lees verder