vrijdag 16 juli 2021

Online omzet STER daalt met 77 procent

EMERCE
Online omzet STER daalt met 77 procent
De online omzet van STER is in de eerste zes maanden van dit jaar tot onder de miljoen euro gedaald. De exploitant van publieke omroepen spreekt over een daling van 77 procent ten opzichte van begin 2020.
Lees verder

Helft Nederlanders vindt vaste telefonie ouderwets
Nu de smartphone niet meer uit ons leven weg te denken is, neemt het aandeel van vaste telefonie af. Bijna de helft van de Nederlanders ziet vaste telefonie als een 'uitstervend ras'. Dat blijkt uit onderzoek van online consumentenadviseur Pricewise onder 1000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.
Lees verder

Twitter stopt met Fleets
Twitter stopt na negen maanden alweer met Fleets, waarbij content na 24 uur verdwijnt. De belangrijkste inspiratie voor de dienst kwam van Instagram en WhatsApp.
Lees verder

eBay verkoopt belang Adevinta aan investeerder
eBay verkoopt een deel van zijn belang in de nieuwe eigenaar van Marktplaats.nl, het Noorse Adevinta, aan investeerder Permira.
Lees verder

Forse boete voor illegaal gokbedrijf
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een boete van 500.000 euro opgelegd aan het op Malta gevestigde bedrijf N1 Interactive Limited. Via de website betchan.com werden door N1 kansspelen aan Nederlandse spelers aangeboden.
Lees verder

Nederlander mag met Bezos mee op ruimtevlucht
De 18-jarige Nederlandse student Oliver Daemen mag Amazon-oprichter Jeff Bezos dinsdag vergezellen tijdens diens eerste commerciƫle ruimtevlucht. Dat maakte het ruimtevaartbedrijf van Bezos, Blue Origin, zojuist bekend.
Lees verder

Netflix bevestigt investering in games
Wat eerst nog een gerucht was, lijkt nu serieus: Netflix wil in de nabije toekomst games gaan aanbieden. Mike Verdu, tot voor kort vice-president Reality Labs van Facebook en als zodanig verantwoordelijk voor Oculus Studios, gaat de nieuwe divisie leiden, zo maakte Netflix donderdag bekend.
Lees verder

TikTok vijfde niet-game app met 3 miljard installaties
TikTok is de vijfde niet-game app geworden met ruim 3 miljard wereldwijde installaties in appwinkels. Dergelijke aantallen waren tot voor kort alleen weggelegd voor Facebook.
Lees verder

Xiaomi verdringt Apple op wereldranglijst
Het Chinese bedrijf Xiaomi heeft in het tweede kwartaal van 2021 de tweede plaats ingenomen van Apple in de wereldwijde ranglijst van smartphoneleveringen. De markt als zodanig profiteerde van de coronapandemie.
Lees verder