vrijdag 2 juli 2021

Kamerstukken ministerie van EZ: Kamerbrief over toezeggingen behandeling wetsvoorstel tijdelijke productiebeperking k...

Kamerbrief over toezeggingen behandeling wetsvoorstel tijdelijke productiebeperking kolencentrales
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) geeft invullig aan haar toezeggingen tijdens de behandeling van het wetsvoorstel tijdelijke productiebeperking kolencentrales.
Lees verder

Kamerbrief over veiligheid van zeekabels
Staatssecretaris Keijzer stuurt een brief over de veiligheid van zeekabels.
Lees verder

Aanbiedingsbrief bij beantwoording Kamervragen in schriftelijk overleg over Jaarverslag 2020 Adviescollege toetsing regeldruk
Staatssecretaris Keijzer biedt haar antwoorden aan op vragen gesteld in een schriftelijk overleg met de vaste Tweede-Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) over het Jaarverslag 2020 van het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR).
Lees verder

Beantwoording Kamervragen in schriftelijk overleg over Jaarverslag 2020 Adviescollege toetsing regeldruk
Antwoorden van staatssecretaris Keijzer op vragen gesteld in een schriftelijk overleg met de vaste Tweede-Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) over het Jaarverslag 2020 van het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR).
Lees verder

Kamerbrief stand van zaken motie Dutch Academic Impact Fund
Staatssecretaris Keijzer (EZK) meldt de stand van zaken van de motie-Verhoeven-Wiersma. Deze motie verzoekt het kabinet te onderzoeken of en hoe een Dutch Academic Impact Fund inpassing zou kunnen krijgen in 1 van de innovatie-instrumenten.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over de stijgende energielasten
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) beantwoordt vragen over de stijgende energielasten, vanwege het artikel 'Rekening energie door dak – Nota kan oplopen tot +200'. De vragen zijn gesteld door het lid Kops (PVV).
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over rol Portugees EU voorzitterschap tijdens TEN-E-onderhandelingen
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) beantwoordt kamervragen over de rol van het Portugees EU Voorzitterschap tijdens de onderhandelingen over de aanpassing van de TEN-E verordening (trans-Europese energienetwerken). De vragen zijn gesteld door het lid Leijten (SP).
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over schade na brand met zonnepanelen in Noardburgum
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Energie en Klimaat) geeft antwoord op vragen over het bericht 'Schade na brand Noardburgum groot, nog veel onduidelijk over zonnepaneeldeeltjes'. Het Tweede Kamerlid Van der Plas (BBB) heeft deze vragen gesteld.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over opruimen scherven van zonnepanelen
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) beantwoordt vragen over het opruimen van de scherven van zonnepanelen die zijn vrijgekomen bij de grote brand in Noardburgum. Het Tweede Kamerlid Mulder (CDA) heeft deze vragen gesteld.
Lees verder